Berlingske-sag bliver ikke anket

Rigsadvokaten vil ikke anke frifindelsen af to journalister og chefredaktøren fra Berlingske Tidende i sagen om videregivelse af fortrolige oplysninger.

Danmark

Der er ikke grundlag for at anke frifindelsen af de to Berlingske-journalister og deres redaktør, der blev trukket i retten for at offentliggøre fortrolige informationer om Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

Det mener Rigsadvokat Henning Fode, der har vurderet om dommen, der faldt i Københavns Byret 4. december.

Journalisterne bragte en stribe artikler, som skabte tvivl og hidsig debat om det danske grundlag for at deltage i Irak-krigen, men Rigsadvokaten har altså nu vurderet, at der ikke er grundlag for at føre sagen videre.

Intet grundlag for anke »Ved Københavns Byrets dom udtalte retten, at den betydelige offentlige interesse omkring beslutningen om Danmarks deltagelse i Irakkrigen i 2003 skal tillægges en sådan vægt over for risikoen for, at efterretningstjenesten vil lide skade, at de tiltalte handlede i berettiget varetagelse af åbenbar almen interesse, da de valgte at videregive de fortrolige oplysninger til offentligheden«, skriver Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

»Efter denne konkrete afvejning af de modstående hensyn i sagen har Rigsadvokaten ikke fundet, at der er grundlag for at anke dommen«.

Staten betaler

Staten skal betale omkostningerne på 156.250 kroner i sagen mod to journalister Michael Bjerre og Jesper Larsen og chefredaktør Niels Lunde.

Det var en ansat ved Forsvarsministeriet, Frank Grevil, der gav journalisterne de fortrolige oplysninger. Han blev sidste år idømt fire måneders fængsel for at have brudt sin tavshedspligt.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden