Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

En gruppe aktivister har besat Socialdemokraternes hovedkontor på Frederiksberg.
Foto: JENS DRESLING

En gruppe aktivister har besat Socialdemokraternes hovedkontor på Frederiksberg.

Danmark

Socialdemokraternes hovedkontor besat

En lille gruppe aktivister har besat Socialdemokraternes hovedkvarter på Frederiksberg. Politiet er på stedet, men er ikke bedt om at gribe ind.

Danmark

Socialdemokraternes partihovedkvarter på Danasvej i København er besat, oplyser en talsmand for gruppen, der kalder sig 'Aktionsgruppen for Frustrerede Københavnere'.

Lige nu befinder fem personer sig inde i huset, og nogle stykker står foran bygningen. Ifølge Københavns Politi har socialdemokraterne ikke ønsket, at besætterne smides ud af politiet.

»Vi har besat huset, fordi problemet omkring ungdomshuset kræver en politisk løsning. Det er ikke et spørgsmål for politiet«, siger talskvinde Pil Christensen til Politiken.dk.

»Vi har gjort det i frustration over den katastrofale uansvarlighed, som Socialdemokraterne har udvist i sagen om Ungdomshuset«, tilføjer hun.

Aktivisterne vil først forlade huset, når der er fundet en »acceptabel løsning på konflikten«, siger Pil Christensen, der ikke opfordrer til vold.

Talstærkt politi

Politiet er mødt talstærkt op foran bygningen. Lige nu står 25-30 betjente klar foran huset, men der er ikke optræk til optøjer. Politiet siger, de venter med at rykke ind i huset, til de får grønt lys fra bygningens ejer, Socialdemokraterne.

Peter Strauss fra DSU befinder sig i bygningen sammen med aktivisterne.

»Vi har ikke inviteret nogen indenfor til at blive. Men det er godt at se unge, der protesterer uden at sætte byen i brand. Nu må vi se, hvad der sker«, siger han til Politiken.dk.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce