Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev har iværksat en undersøgelse, som skal kortlægge salafist-gruppes planer om sharia-zoner i hovedstaden.
Foto: Mathias Christensen

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev har iværksat en undersøgelse, som skal kortlægge salafist-gruppes planer om sharia-zoner i hovedstaden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgmester: Sharia-zoner er uacceptable

Intergrationsborgmester vil invitere muslimske organisationer til møde om selvbestaltede sharia-zoner i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er et alvorligt problem, at en gruppe ekstreme muslimer vil indføre sharia-zoner i dele af hovedstaden.

Det mener Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), som har igangsat en undersøgelse, der skal kortlægge problemets omfang.

Jyllands-Posten skriver i dag, at den danske salafistgruppe 'Kaldet til Islam' har erklæret Tingbjerg for en sharia-zone, og at gruppen vil patruljere døgnet rundt i området. Siden skal også flere steder på Nørrebro og resten af Danmark, ifølge den ekstremistiske gruppe, indlemmes i ordningen.

LÆS OGSÅ

Uacceptabel opførsel
I zonerne skal der tages fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, som strider imod salafisternes fortolkning af islam.

»Det er et problem, og jeg tager det meget alvorligt. Den opførsel, disse ekstremister udøver, er på ingen måde acceptabel«, siger Anna Mee Allerslev til politiken.dk.

Hun understreger, at der er tale om en lille gruppe, og at problemet ikke bør blæses op.

Indkalder muslimer til møde
Hvad der konkret bliver gjort i Tingbjerg fra kommunens side er endnu uklart, men Indtil videre har borgmesteren iværksat en undersøgelse, mens personale fra forvaltningen har været i Tingbjerg for at tale med de kommunale ansatte og andre relevante personer i området.

Anna Mee Allerslev vil som det første her til morgen indkalde Det Muslimske Fællesråd og Islamisk Trossamfund, som har taget afstand fra salafisternes dagsorden, til et møde om sagen.

Problemet kendes fra London

Problemet med sharia-zoner kendes allerede fra den britiske hovedstad London, hvor der flere steder hen over sommeren blev opsat plakater med forbud.

På de gule plakater stod »Du går ind i en sharia-kontrolleret zone - islamiske love håndhæves«, og plakaterne forbød spil, musik og koncerter, porno og prostitution, stoffer, rygning og alkohol.

Den berygtede islamist Anjem Choudary har ifølge britiske medier taget ansvaret for initiativet og proklameret, at planen er at så frøene til et islamisk emirat på længere sigt.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden