Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ALS ROALD/Politiken-Tegning
Foto: ALS ROALD/Politiken-Tegning

Fattet. I retten har MLH været meget afdæmpet under hele den langstrakte retssag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagermand skyldig i drab og voldtægter

Familiefar gik kun fri i et enkelt forhold.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagermanden, MLH, er skyldig i to drab og en stribe grove voldtægter.

Det har et nævningeting i Københavns Byret netop afgjort.

Dermed er der snart sat punktum i en af de seneste års mest omtalte kriminalsager om to drab og otte grove seksuelle overgreb begået over en 23-årig periode.

Har levet dobbeltliv Og ifølge de seks nævninge og tre dommere har den midaldrende far til to altså levet et dobbeltliv alle årene:

Fra han begik det første drab på ældre dame i Valby i 1987, til han i september sidste år voldtog en 17-årig pige i en havekoloni på Amager.

Det var den voldtægt, der senere skulle vise sig at blive skæbnesvanger for ham og lede politiet på sporet af Danmarks første seriemorder i nyere tid.

Den 17-årige piges voldtægtsmand glemte et fyldt kondom, og da politietbegyndte at undersøge, hvilke mobiltelefoner der var blevet brugt i området op til gerningstidspunktet, kom de på sporet af MLH.

Nævningetinget afgørelse:

 • Drabet på Edith Louise Andrup, 73, der blev fundet kvalt i sit hjem i Valby i 1987: Skyldig
 • Forsøg på brandstiftelse af Edith Louise Andrups lejlighed, hvorved andre beboere blev bragt i overhængende livsfare: Skyldig
 • Drab og forsøg på voldtægt af Lene Buchardt Rasmussen, 42, der blev fundet kvalt på Kalvebod Fælled på Amager i 1990: Skyldig
 • Voldtægt og anden kønslig omgang end samleje begået mod tre piger på 14-15 år og en 23-årig kvinde i en villa på Amager i 1995: Skyldig
 • Voldtægt og anden kønslig omgang end samleje begået mod en 24-årig kvinde på et kollegium på Amager i 2005: Skyldig
 • Vold og trusler på livet mod en 47-årig kvinde i Vangede. Kvinden blev tvunget til anden kønslig omgang end samleje og var i livsfare under overgrebet, hvor gerningsmanden forsøgte at kvæle hende med et bælte: Ikke skyldig
 • Voldtægt af en 17-årig pige i haveforening på Amager i september 2010: Skyldig

DOKUMENTATIONHer er byrettens kendelse

Retssagen mod MLH har været centreret omkring en række belastende vidneforklaringer og dna-beviser i flere af sagerne, der med stor sandsynlighed har udpeget MLH som gerningsmanden.

Og selv om forsvarer Jakob Lund Poulsen i løbet af retssagen både har forsøgt at så tvivl om vidnernes forklaringer og dna-materialets tyngde som bevis, var det altså ikke nok til at sikre en frifindelse af MLH bortset fra i et enkelt af de syv forhold.

Dom udmåles torsdag

Senere i dag skal anklager og forsvarer igen i ilden og procedere på straffens længde. På forhånd er MLH fundet egnet til en almindelig frihedsberøvelse. Der ventes dom i sagen på torsdag.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden