Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Livstid. Marcel Lychau Hansen blev anholdt i november sidste år. I første omgang var han sigtet for en enkelt voldtægt i en haveforening på Amager. Siden voksede anklagerne mod med to tiltaler for drab og flere uopklarede voldtægter. - Tegning: Roald Als

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagermanden skal i fængsel på livstid

To drab og seks voldtægter sender Marcel Lychau Hansen bag tremmer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagermanden Marcel Lychau Hansen skal i fængsel på livstid.

Det har et nævningeting ved Københavns Byret besluttet.

Dommen er netop afsagt, og med livstidsdommen valgte de seks nævninge og tre dommere enstemmigt at imødekomme anklagemyndighedens krav.

DOKUMENTATION

Dommere og nævninge har de seneste tre dage voteret om straffens længde efter, at de forleden kendte ham skyldig i to drab og seks grove voldtægter begået over en periode på 23 år.

En enkelt af anklagerne mod ham - et seksuelt overgreb i Vangede mod en 47-årig kvinde i 2007 - blev han frikendt for.

Dommen fik flere af ofrene og deres familier til at juble og klappe højlydt, og retsformand Jacob Scherfig måtte anmode dem om at forholde sig i ro.

Familiefar og morder

46-årige Marcel Lychau Hansen har tilsyneladende levet et dobbeltliv.

På den ene side den vellidte familiefar og fodboldtræner. På den anden side en sadistisk voldtægtsmand og morder, som planlagde sine forbrydelser ned til mindste detalje og gjorde alt for at slette sporene efter dem.

Blandt andet tvang han sine voldtægtsofre til at tage bad og skylle munden med cola efter at han havde forbrudt sig mod dem. På den måde skulle alle dna-spor slettes.

LÆS OGSÅ

Først efter en voldtægt af en 17-årig pige i en haveforening på Amager sidste år gik det galt, da Marcel Lychau Hansen tabte et fyldt kondom.

Han har under hele retssagen fastholdt sin uskyld, og efter domsafsigelsen valgte han sammen med sin forsvarer at udbede sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af straffens længde.

Med livstidsstraffen skal marcel Lychau Hansen tilbringe de næste mange år i fængsel.

Livstid betyder dog ikke i praksis, at han skal sidde i fængsel resten af livet. I snit sidder livstidsdømte fanger i fængsel i 15 år. I øjeblikket siddder dog også en fange på 26. år.

Først efter 12 års fængsel kan man som livstidsdømt søge om prøveløsladelse.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden