0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Livstid. Marcel Lychau Hansen blev anholdt i november sidste år. I første omgang var han sigtet for en enkelt voldtægt i en haveforening på Amager. Siden voksede anklagerne mod med to tiltaler for drab og flere uopklarede voldtægter. - Tegning: Roald Als

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amagermanden skal i fængsel på livstid

To drab og seks voldtægter sender Marcel Lychau Hansen bag tremmer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Amagermanden Marcel Lychau Hansen skal i fængsel på livstid.

Det har et nævningeting ved Københavns Byret besluttet.

Dommen er netop afsagt, og med livstidsdommen valgte de seks nævninge og tre dommere enstemmigt at imødekomme anklagemyndighedens krav.

DOKUMENTATION

Dommere og nævninge har de seneste tre dage voteret om straffens længde efter, at de forleden kendte ham skyldig i to drab og seks grove voldtægter begået over en periode på 23 år.

En enkelt af anklagerne mod ham - et seksuelt overgreb i Vangede mod en 47-årig kvinde i 2007 - blev han frikendt for.

Dommen fik flere af ofrene og deres familier til at juble og klappe højlydt, og retsformand Jacob Scherfig måtte anmode dem om at forholde sig i ro.

Familiefar og morder

46-årige Marcel Lychau Hansen har tilsyneladende levet et dobbeltliv.

På den ene side den vellidte familiefar og fodboldtræner. På den anden side en sadistisk voldtægtsmand og morder, som planlagde sine forbrydelser ned til mindste detalje og gjorde alt for at slette sporene efter dem.

Blandt andet tvang han sine voldtægtsofre til at tage bad og skylle munden med cola efter at han havde forbrudt sig mod dem. På den måde skulle alle dna-spor slettes.

LÆS OGSÅ

Først efter en voldtægt af en 17-årig pige i en haveforening på Amager sidste år gik det galt, da Marcel Lychau Hansen tabte et fyldt kondom.

Han har under hele retssagen fastholdt sin uskyld, og efter domsafsigelsen valgte han sammen med sin forsvarer at udbede sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af straffens længde.

Med livstidsstraffen skal marcel Lychau Hansen tilbringe de næste mange år i fængsel.

Livstid betyder dog ikke i praksis, at han skal sidde i fængsel resten af livet. I snit sidder livstidsdømte fanger i fængsel i 15 år. I øjeblikket siddder dog også en fange på 26. år.

Først efter 12 års fængsel kan man som livstidsdømt søge om prøveløsladelse.

FACEBOOK

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden