Politiet møder talstærkt op, når der i morgen er anti-muslimsk demonstration i Aarhus. Anti-facistisk moddemonstration er planlagt samtidig.
Foto: THIERRY CHARLIER/AP

Politiet møder talstærkt op, når der i morgen er anti-muslimsk demonstration i Aarhus. Anti-facistisk moddemonstration er planlagt samtidig.

Danmark

Anti-muslimer: Vi slår ikke først

Men vi er klar til konfrontation, siger talsmand før demonstration i morgen.

Danmark

Mens politiet i Østjylland taler om det største beredskab nogensinde, melder to af de anti-muslimske grupper, der i morgen deltager i en stort anlagt demonstration mod radikal islam, at der ikke kommer nogen angreb fra deres side.

Danish Defence League og Stop Islamiseringen af Danmark møder op i morgen eftermiddag, når lignende grupperinger fra hele Europa holder samling i Aarhus.

Klar til konfrontation Kun hvis den anti-facistiske demonstration, der er planlagt til at løbe af stablen samtidig, går til angreb og bryder gennem politiets beredskab, er grupperne klar til konfrontation.

»Selvfølgelig er vi klar. Enten gider man finde sig i det, eller også gør man ikke, og vi gider ikke mere. Men jeg kan garantere, at vi ikke angriber nogen. Men det er vist mere, end de kan med de typer, de har mobiliseret«, siger Philip Traulsen, som er koordinator for demonstrationen og fungerende talsmand for Danish Defence League.

Hvilke holdninger byder han så velkommen? Er det ok, at indføre sharia i Danmark? Er det ok, at hugge hånden af en tyv?

Klar med største beredskab nogensinde
Også formand for Stop Islamiseringen af Danmark og Stop Islamiseringen af Europa, Anders Gravers Pedersen peger på, at man forventer, at politiet formår at holde parterne fra hinanden.

»Politiet er jo mødt talstærkt op, men angriber de os, så forsvarer vi selvfølgelig os selv. Men det er jo det, vi har politiet til«, siger han.

Østjyllands Politi siger i dag, at de er klar med det største beredskab nogensinde på den jyske side af Storebælt, men siger i samme åndedrag, at man forventer en fredelig demonstration.

Grupperne fra hele Europa mødes for at øge deres samarbejde og netværk, så man fremover »kan stå stærkere og forsøge at presse politikerne til at handle og sætte en stopper for udbredelsen af radikal islam«, siger Philip Traulsen.

»Det indebærer, at vi rykker diskursen væk fra dårlige undskyldninger, bliver ved med at råbe højt og tydeligt og gør det mere legitimt at kigge på en række konkrete problemstillinger og se på det saglige i debatten fremfor 'tonen' og så videre«, siger han.

'Borgmester byder antidemokrati velkommen'
Borgmesteren i Aarhus, den socialdemokratiske Jacob Bundsgaard, har tidligere i dag proklameret, at de anti-muslimske gruppers holdninger ikke er velkomne i hans by. Og det ser hovedpersonerne som et demokratisk problem.

»Hvilke holdninger byder han så velkommen? Er det ok at indføre sharia i Danmark? Er det ok at hugge hånden af en tyv?. Vi står for demokrati, og det er lige nøjagtig, hvad islam ikke står for. Det er det, han byder velkommen«, siger Anders Gravers Pedersen.

Vi skal have lov til at mødes uden, at han og hans stik-i-rend drenge blæser det op til noget, det ikke er

Skræmmekampagne

Philip Traulsen mener, at borgmesteren bør tage sit ansvar alvorligt og lade være med at gøre demonstrationen i morgen til en hysterisk begivenhed.

»Vi skal have lov til at mødes, uden at han og hans stik-i-rend drenge blæser det op til noget, det ikke er. De benytter sig af en skræmmekampagne«, siger han.

Philip Traulsen påpeger, at Danish Defence League vil holde politikere og pressen ansvarlige, hvis der opstår uroligheder i morgen.

»Vi er klar til at vende fingeren mod de lokale politikere og medierne. Hvis konfrontationen kommer, er det deres skyld. Ikke vores«, siger han.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce