Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Anholdelser. Politiet har været i gang i et boligkvarter i Herlev.
Foto: Jens Dresling

Anholdelser. Politiet har været i gang i et boligkvarter i Herlev.

Danmark

Tre anholdt i terrorsag i københavnsområdet

Tre mænd med automatvåben mistænkes for at være i gang med at forberede et terrorangreb.

Danmark

Tre personer er anholdt i forbindelse med en terror-efterforskning.

Ifølge PET er anholdelserne foregået på to adresser i københavnsområdet. Der gennemføres ransagninger i forbindelse med anholdelserne.

Ifølge politiken.dk's oplysninger foregik den ene af ransagningerne i kvarteret omkring Melissehaven i Herlev, men det ønsker Købehavns Politi ikke at kommentere.

De anholdte er foreløbig sigtet for ulovlig besiddelse af automatvåben og tilhørende ammunition, men mistænkes ligeledes for at have været i gang med at forberede en terrorhandling.

Fremstilles i grundlovsforhør

De anholdte er en herboende 22-årig jordansk statsborger, en herboede 23-årig tyrkisk statsborger samt en 21-årig dansk statsborger, der bor i Egypten.

De tre personer vil senere blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns byret med henblik på varetægtsfængsling. Det vides endnu ikke, om det bliver i dag eller i morgen.

Efterforskningen af sagen kommer til at foregå i samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste og Københavns Politi.

»Det skal blandt andet sikre, at eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser«, skriver PET i en pressemeddelelse.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce