Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

PET klapper i om terrorsag

Tre personer er anholdt i københavnsområdet mistænkt for terrorplaner.

Danmark

Politiets Efterretningstjeneste, PET, holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om tre unge personer, der er blevet anholdt i københavnsområdet mistænkt for terrorplaner.

De tre er foreløbig alene sigtet for ulovlig besiddelse af automatvåben og tilhørende ammunition og bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag eller i morgen i Københavns Byret.

LÆS OGSÅ

Ikke flere detaljer
Ifølge PET's pressechef Lotte Holmstrup vil der ikke blive offentliggjort flere oplysninger i sagen med mindre, der sker en ny udvikling i sagen.

Anholdelserne er sket på to forskellige adresser, som lige nu bliver ransaget, men PET ønsker ikke at oplyse, hvor i byen de tre er blevet taget.

Ifølge foreløbige oplysninger var terrorplanerne ikke rettet mod JP/Politikens Hus.

Dansk statsborger blandt de anholdte

De anholdte er en herboende 22-årig jordansk statsborger, en herboede 23-årig tyrkisk statsborger samt en 21-årig dansk statsborger, der bor i Egypten.

Efterforskningen af sagen kommer til at foregå i samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste og Københavns Politi.

»Det skal blandt andet sikre, at eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser«, skriver PET i en pressemeddelelse.

Justisminister Morten Bødskov har ingen kommentarer til anholdelserne.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce