Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ghettoliste. Ti boligområder er blevet føjet til listen over ghettoer i Danmark.  Fem er taget af listen.
Foto: Peter Hove Olesen

Ghettoliste. Ti boligområder er blevet føjet til listen over ghettoer i Danmark. Fem er taget af listen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark har fået ti nye ghettoer

Fem ghettoområder er røget af årets liste.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark har fået ti nye ghettoområder, mens fem af de gamle kan sige farvel til betegnelsen.

Det viser årets opgørelse over ghettoområder i Danmark, som er udarbejdet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

På den nye liste er der 33 boligområder mod 28 i 2011.

DOKUMENTATION Se listen over udsatte boligområder

Definitionen af en ghetto er bestemt af etnisk sammensætning, andel beboere med uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet samt antallet af dømte i et givent område.

Minister vil justere kriterier
Minister Carsten Hansen (S) vil rette større fokus på de sociale problemer, der er i ghettoerne, og som man i højere grad end eksempelvis etnisk sammensætning, er i stand til at gøre noget ved.

»Regeringen arbejder hårdt på at løse de problemer, der er i nogle af vores almene boligområder. Min vurdering er, at kriterierne skal justeres, så de i højere grad kan sætte retning for den samlede indsats«, siger han i en pressemeddelelse. Carsten Hansen vil nu drøfte sagen med Folketingets partier.

Klar med nye initiativer
Boligministeren vil tage initiativ til, at der etableres partnerskabsaftaler mellem regeringen, kommunerne og boligselskaberne i et forsøg på at forstærke den samlede indsats.

Derudover vil han samle de bedste initiativer i en værktøjskasse, så kommunerne kan få et hurtigt overblik over de løsninger, der virker.

»Endelig vil jeg optage forhandlinger med satspuljepartierne om yderligere initiativer, der kan reducere kriminaliteten og øge beskæftigelsen i de udsatte boligområder«, siger Carsten Hansen.

København vil fjerne etnisk kriterium

I København er antallet af ghettoområder gået ned fra ti til otte, og overborgmester Frank Jensen hilser boligministerens intention om at ændre kriterierne, så de i højere grad fokuserer på sociale aspekter, velkommen.

»Det er godt, men jeg synes, at man helt burde fjerne det etniske kriterium. Det er ikke konstruktivt. Kommunen kan jo ikke ændre på folks etnicitet. Det kan den enkelte borger heller ikke selv. Det siger ikke noget om et boligområde, om der for eksempel bor vietnamesiske bådflygtninge. Det afhænger jo af, om de er i arbejde og er velfungerende«, siger han i en pressemeddelelse.

I Københavns Kommune vil man fortsætte indsatsen i de udsatte byområder, uanset om de er på regeringens liste eller ej.

»Et tæt samarbejde mellem kommune, politi og lokale kræfter er afgørende, når det gælder om at skabe tryghed og give beboere i udsatte byområder en lokal stolthed. Samtidig vil vi sikre, at børn og unge har attraktive fritidstilbud, så de i højere grad vælger kriminaliteten fra«, siger Frank Jensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden