Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

KRONIK. Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) kommer med forslaget i kronik.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blå blok vil have den kriminelle lavalder ned på 12 år

Børn ned til 12 år skal kunne straffes. Blå blok vil have ungdomsdomstol og den kriminelle lavalder sat ned.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være muligt at straffe børn helt ned til 12 år. De fire partier i den blå blok er blevet enige om et straffesystem, der også omfatter børn, skriver Berlingske Tidende.

Partiernes formænd Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) foreslår i en kronik i avisen, at der laves en ungdomsdomstol og en ungdomskriminalforsorg for de helt unge mellem 12 og 17 år, der begår kriminalitet.

Og det er meningen, at forslagene skal ende i et beslutningsforslag i det kommende folketingsår.

»Vi har et problem med en gruppe unge, som begår ret alvorlig kriminalitet, og som vi ikke håndterer godt nok. Tanken med det her forslag er at angribe problemet på en ny måde«, siger Lars Løkke Rasmussen i Berlingske Tidende.

Forslag skaber debat

I dag er den kriminelle lavalder 15 år - men det vil de fire have sat ned til 12 år. Samtidig vil den blå blok have en ungdomsdomstol med dommere og børnesagkyndige, der er uddannet til at håndtere helt unge kriminelle.

»Vores forslag kommer til at skabe debat, og der vil utvivlsomt blive malet skræmmebilleder af, hvordan vi vil sætte børn i fængsel«, skriver de fire partiledere i kronikken.

»Det er selvfølgelig forkert. Børn og unge under 18 år skal nøjagtigt som i dag ikke sidde i almindelige fængsler med voksne kriminelle«, skriver de.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen mener ikke, at et stort antal unge i dag »gemmer sig« bag den kriminelle lavalder.

»Vi har det laveste niveau af ungdomskriminalitet i 12 år, så der er noget, der tyder på, at vi har en model, der virker. Der er intet, der peger på, at det virker at sænke den kriminelle lavalder eller bringe børn for en domstol«, siger Trine Bramsen til Berlingske Tidende.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden