Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsvarsadvokat: Jeg ved ikke, hvor Hedegaard-mistænkt er

Dansk statsborger mistænkt for drabsforsøg mod Lars Hedegaard er sat på fri fod.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokaten for en dansk statsborger, som er mistænkt for attentatet mod islamkritikeren Lars Hedegaard, bekræfter overfor Politiken, at hans klient ikke længere sidder fængslet i Tyrkiet.

»Jeg kan bekræfte, at han er løsladt og at han ikke er i Danmark. Hvor han er, ved jeg ikke«, skriver advokat Thorkild Høyer til Politiken.

Den formodede gerningsmand bag attentatet mod Lars Hedegaard blev anholdt i Tyrkiet i april i år. Han har siden siddet varetægtsfængslet, mens han ventede på udlevering til Danmark, men nu er han af uafklarede årsager pa fri fod.

Forfatter, islamkritiker og formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard, fortæller til Radio24syv, at han fredag aften og lørdag morgen er blevet orienteret af PET's afdeling for personbeskyttelse om, at den sigtede er blevet løsladt.

Mulig fangeudveksling

Politiken spurgte i midten af september Københavns Politi om, hvor den sigtede var henne, men på det tidspunkt vidste Københavns Politi det ikke og afventede svar fra de tyrkiske myndigheder.

På det tidspunkt havde den mistænkte, BH, ifølge Politikens oplysninger ikke ringet til sin familie i Danmark i flere uger. Nu viser det sig, at de tyrkiske myndigheder har løsladt ham. Ifølge Radio 24-Syv spekulerer danske myndigheder i, at han har været en del af en fangeudveksling med den ekstremistiske gruppe IS.

Den 27-årige danske mand med libanesisk baggrund har nægtet sig skyldig og har tidligere givet udtryk for, at gerne ville hjem til Danmark for at rense sit navn.

Skød mod Hedegaard

Attentat-forsøget fandt sted i februar sidste år, hvor en mand troppede op på Lars Hedegaards adresse på Frederiksberg. Manden foregav, at han havde en pakke til formanden for Trykkefrihedsselskabet.

Da Hedegaard åbnede døren, affyrede gerningsmanden et pistolskud, der gik lige hen over hans hoved. Gerningsmanden forsøgte forgæves at affyre endnu et skud, der opstod klammeri, og manden flygtede.

Herefter fulgte mere end et års efterforskning, hvor Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste jagtede en gerningsmand.

I april måned i år blev den mistænkte anholdt i nærheden af Istanbul i Tyrkiet.

Herhjemme har Lars Hedegaard siden attentatforsøget levet under beskyttelse fra Politiets Efterretningstjeneste, ligesom han efter drabsforsøget flyttede til en hemmelig adresse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden