Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tiltale for ponydrab: Tarzan døde i smerte, lidelse og angst

To mænd fra Tisvildeleje bliver tiltalt for omfattende dyremishandling.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi er klar med tiltalepunkterne i det retlige efterspil på sidste års meget omtalte ponysag.

Her står to mænd tiltalt for i juni sidste år at have slagtet ponyen Tarzan på stranden i Tisvildeleje, og det udløser ifølge anklageskriftet, som Politiken er i besiddelse af, tre tiltalepunkter.

LÆS OGSÅ

Den mest alvorlige anklage er, at de to har foretaget aflivningen, så ponyen »har været udsat for højeste grad af smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe«. Det kan give de tiltalte op til et års fængsel.

Ville spise ponyen
Hesten blev fundet på stranden i Tisvildeleje uden hoved og med bugen skåret op. Næste dag blev den slagtede ponys hoved fundet i en sommerhushave, som tilhører en kendt tv-kok , og sagen blev genstand for massiv mediebevågenhed.

Siden er det kommet frem, at det er en kendt madskribents søn, der sammen med en ven har stået bag aflivningen af ponyen.

Det erkendte sønnen i et blogindlæg på modkraft.dk, hvor han også forklarede, at han oprindelig havde tænkt sig, at han og hans venner skulle spise ponyen til sankthansaften.

Sønnen begrundede samtidig aflivningen med, at han ikke kunne finde et mere passede sted at anbringe dyret, og at han havde styr på, hvordan man afliver et dyr.

Sønnen skrev:

»Jeg har, som dreng opvokset på et økologisk landbrug, før slagtet dyr og ved, hvordan dette skal gøres. (...) Dyret nåede ikke at opfatte, hvad der skete, før det hele var overstået, og led dermed ingen overlast«.

Det er anklagemyndigheden altså ikke enig med ham i.

Kræver tiltalte afskræmet fra kontakt med dyr

Et af tiltalepunkterne i anklageskriftet er også, at de to unge mænd har aflivet ponyen uden bedøvelse og »selv om aflivning kun må foretages af dyrlæger, slagtere, personer med jagttegn eller andre personer, der har modtaget uddannelse i aflivning«.

LÆS OGSÅ

Anklagemyndigheden kræver ud over de mulige fængselsstraffe også, at de tiltalte frakendes retten til at have noget med dyr at gøre i et bestemt tidsrum.

De to skal for retten 13. maj.

Rettelse: Tv-kokkens navn har tidligere fremgået af artiklen. Det har vi valgt at fjerne af etiske hensyn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden