Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Oversømmelse. Biler i Vendsyssel prøver at bane sig vej i gennem de massive vandmasserne.
Foto: RENE SCHUTZE

Oversømmelse. Biler i Vendsyssel prøver at bane sig vej i gennem de massive vandmasserne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oversvømmelser i Nordjylland holder pumperne kørende natten over

Vandmasserne efter nattens regnskyl dominerer stadig Nordjylland og kan gøre det indtil lørdag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pumperne kører stadig på højtryk i Nordjylland for at fjerne vand fra de områder, der blev oversvømmet under det massive regnvejr i nat.

Politi, beredskab og hjemmeværnet kæmper side om side for at fjerne vandmasserne, men flere steder kan der gå lang tid.

Mens området syd for Limfjorden er kommet under kontrol, står det anderlede til nord for Limfjorden, hvor dele af Hjørring og Frederikshavn står under vand.

Beredskabsstyrelsen kører skiftehold, der løbende afløser hinanden, så der også natten over er 80 mand og 40 køretøjer i gang med at pumpe løs.

»Vi fortsætter indtil dem, vi hjælper, siger, det er godt nok. Det kommer ihvertfald til at tage til i morgen«, fortæller Lars Schou, Sektionschef i Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen.

Bemanding fra hele landet

For at have nok bemanding har Beredskabsstyrelsen indkaldt alle afdelingerne i Jylland og tilmed afdelingen fra Næstved.

Derudover er Hjemmeværnet blevet tilkaldt for at assistere i forbindelse med betjening af pumper, med afspærring og eventuelt med dirigering af trafik.

Vejrudsigten lover mere vand i nat og i morgen, og med erfaringerne fra de seneste oversvømmelser i blandt andet København i slutningen af august i år regner Lars Schou ikke med, at arbejdet er ved at nå sin ende:

»Nu lover de regn igen i nat, så det hjælper selvfølgelig ikke på det. Jeg regner med, at vi har med det her at gøre igen i morgen og måske lørdag«.

Pas på vejene

Flere veje er stadig spærret af, og trafikken omdirigeres. Nordjyllands Politi råder til, at man udskyder køreture i området, hvis det er muligt.

»Vi har modtaget en del meldinger om huller i kørebanen og vand på vejen. Vær derfor meget opmærksom i trafikken. Lige pludselig kan man køre ind i store vandmasser«, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Er du en af de mange, der har haft vand i kælderen? Så får du her et par tip til hvad du skal gøre. Kilde: Politiken

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden