Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politispion var leder i højrenetværk

Omfattende spionage og registrering af venstrefløjen er udført af leder i skjult netværk. Politikere og debattører havnede i hemmeligt kartotek.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Betjentene havde ringet på mange gange og banket hårdt på døren. Nu bøjede en af dem sig ned, åbnede brevsprækken og råbte: »Luk op Peter, det er politiet«.

Det var en kollega, der boede bag den låste dør, og de følte sig sikre på, at politiassistent PUJ (navnet er redaktionen bekendt) var hjemme, selv om han ikke reagerede. De havde ret. Deres politikollega var hjemme, og han havde hørt dem. I den blot 41 kvadratmeter store lejlighed kunne han ikke undgå det. Alligevel lukkede han ikke op for sine kolleger og gav ingen livstegn fra sig.

I stedet sms’ede han med sin nabo på fjerde sal for at få ham til at undersøge, hvem mændene i trappeopgangen var.

LÆS ARTIKEL Først da PUJ efter en times venten hørte en låsesmed gå i gang med låsen, åbnede han døren. Betjentene ransagede lejligheden. De fandt beviser på, at den da 29-årige PUJ havde misbrugt sin stilling i politiet til at drive spionage mod personer på den yderste venstrefløj. Han havde slået op i kriminalregistret 8.000 gange i løbet af de 400 dage bagud, som politiet havde mulighed for at kontrollere, misbrugt sin adgang til CPR-registret og hentet oplysninger i politiets database over løbende sager, Polsas. Med de ulovlige oplysninger havde han samlet et register over personer på venstrefløjen. Han gemte også ulovlige våben og ammunition i sin lejlighed foruden klistermærker med teksten ’Rigtige danskere skider på Koranen’. Del af noget større I PUJ’s computer var der tegn på, at politispionen var del af noget større: Der var dagsordener for møder i en ikke nærmere defineret organisation, og der var e-mail fra en Jesper Nielsen. PUJ forklarede, at der var tale om en forening for folk, der interesserer sig for Nordens historie. Han ønskede ikke at fortælle nærmere om den.

DOKUMENTATION

Under retssagen mod PUJ lod anklageren det spor ligge, så han blev alene idømt en betinget fængselsstraf for at have misbrugt registrene – ikke for at have givet oplysningerne videre.

Udtalelser til Politiken fra den ansvarlige for sagen mod PUJ, statsadvokat Liselotte Nilas, og chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, antyder, hvad der skete: Politiet holdt sig til misbruget af registrene, nok til at få PUJ smidt ud af politikorpset. Den mystiske organisation, som han var en del af, tog PET sig af.

Den Store Hukommelse
Politiken kan i dag afsløre, at PUJ var et ledende medlem af ORG, et hemmeligt netværk på den yderste højrefløj. Jesper Nielsen, som havde sendt e-mail, er det hemmelige netværks øverste leder. Klistermærkerne med teksten ’Rigtige danskere skider på Koranen’ stammer også fra det hemmelighedsfulde ORG og fortæller på primitiv vis, hvad ORG står for:

Indvandrerne skal smides ud af Danmark, og de, der har tilladt eller støttet indvandringen, skal behandles som »landsforrædere«. Til brug for opgøret med dem har ORG opbygget et omfattende register, kaldet Den Store Hukommelse, hvor politikere og debattørers offentlige ytringer omhyggeligt er samlet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

DOKUMENTATION

Politiken er i besiddelse af dokumenter fra slutningen af 1990’erne, som viser, at i dag forhenværende politikere som Uffe Ellemann-Jensen (V), Peter Brixtofte (V), Birte Weiss (S), Erling Olsen (S), Anker Jørgensen (S), Ritt Bjerregaard (S) og Poul Schlüter (K) blev registreret i Den Store Hukommelse for »vanvidsudtalelser« tilføjet politikernes privatadresse og telefonnummer samt dato og sted for udtalelserne.

Ja, selvfølgelig ville det da være dejligt, hvis der var en landsdækkende organisation af danske unge, der ikke ville finde sig i perkernes dominans på gaderne, og som var villig til at tæske dem, når de var provokerendeAndre lister rummer alene navne, adresser, stilling, telefonnumre og oplysning om samlevere for en række politikere og debattører.

Da ORG’s ledelse har afvist at udtale sig, har det ikke været muligt at få svar på, hvad det præcise formål med den omfattende registrering er, og i hvor høj grad den stadig foregår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I 2009 blev overvågningen udvidet med fotografering af modstandere på den yderste venstrefløj. Der blev indkøbt et kamera, og: »En patriot har tilbudt at stå til rådighed dag og nat – klar til at rykke ud på gader og stræder for at forevige de personer, der generer det nationale arbejde«, skrev formand Jesper Nielsen på det interne forum.
Netværk af pæne danskere

Billederne var ikke kun til ORG’s eget brug: »Billederne skal stilles frit til rådighed for alle aktører i den nationale kamp, herunder selvfølgelig ORG – men også Vederfølner, DDF, Junikredsen, Trykkefrihedsselskabet m.fl.«, skrev formanden. Vederfølner er en højreradikal ungdomsforening delvis styret af ORG-medlemmer, DDF er Den Danske Forening, hvor ORG-medlemmer udgør et flertal i bestyrelsen, Junikredsen er et højreradikalt website. Politiken er ikke bekendt med formelle bånd mellem ORG og Trykkefrihedsselskabet. Mens ORG’s ledelse består af pæne danskere med egne virksomheder eller i gode stillinger blandt andet i den offentlige administration, viser de andre sider af sig selv, når de optræder i ORG-sammenhæng. Under den årlige solhvervsfest i 2003 fik lederen Jesper Nielsen en negerdukke i gave af ORG-kammeraterne. Han flåede den ud af emballagen, og den brune dukke blev brændt på bålet, viser fotos fra begivenheden, som Politiken er i besiddelse af.Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden