Politiken har talt med seks unge om Sex & Samfunds seksualundervisning, der er i fare for at lukke på grund af færre penge fra staten. Kilde: Politiken.tv / Peter Klint. Henrik Haupt.

Danmark

Røde partier vil finde sikre penge til seksualundervisning

Midlerne til blandt andet 'Uge Sex' i skolerne bør være på finansloven, siger flere partier.

Danmark

De penge, som Sex & Samfund får til blandt andet at lave kampagnen ’Uge Sex’, bør være faste og på finansloven og ikke en del af de såkaldte satspuljemidler. Det mener Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne.

I torsdags, da alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten forhandlede om satspuljemidlerne, besluttede et flertal ellers at skære i midlerne.

»’Uge Sex’ er et vigtigt område, som mange skoler er med i. Vi havde under forhandlingerne et forslag om, at satspuljen derfor ikke skulle finansiere bevillingerne, men at de i stedet skulle være permanente, men det var der ikke flertal for«, siger Özlem Cekic, sundhedsordfører for SF.

Lavere beløb fremadrettet

Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten, er enig: »Det ser rigtig skidt ud for Sex & Samfund og det arbejde, som de laver. Det beløb, de får fremadrettet, er meget lavere end det, de har haft de foregående år. Sex & Samfunds arbejde burde ikke høre til i en satspulje, der mere har karakter af forsøg«, siger hun.

Også Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, siger: »Det vil være ønskværdigt, at man havde budgetter, som lå fast frem for at være puljefinansieret«.

I torsdags var han ellers med til at godkende færre satspuljemidler til Sex & Samfund. Men ordføreren manglede viden om teknik i finansieringen og kalder satspuljeforhandlingerne »komplekse«: »Jeg ville ønske, at jeg havde været opmærksom på det. Intention var at videreføre Sex & Samfunds initiativer«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden