Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken har talt med seks unge om Sex & Samfunds seksualundervisning, der er i fare for at lukke på grund af færre penge fra staten. Kilde: Politiken.tv / Peter Klint. Henrik Haupt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Røde partier vil finde sikre penge til seksualundervisning

Midlerne til blandt andet 'Uge Sex' i skolerne bør være på finansloven, siger flere partier.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De penge, som Sex & Samfund får til blandt andet at lave kampagnen ’Uge Sex’, bør være faste og på finansloven og ikke en del af de såkaldte satspuljemidler. Det mener Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne.

I torsdags, da alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten forhandlede om satspuljemidlerne, besluttede et flertal ellers at skære i midlerne.

»’Uge Sex’ er et vigtigt område, som mange skoler er med i. Vi havde under forhandlingerne et forslag om, at satspuljen derfor ikke skulle finansiere bevillingerne, men at de i stedet skulle være permanente, men det var der ikke flertal for«, siger Özlem Cekic, sundhedsordfører for SF.

Lavere beløb fremadrettet

Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten, er enig: »Det ser rigtig skidt ud for Sex & Samfund og det arbejde, som de laver. Det beløb, de får fremadrettet, er meget lavere end det, de har haft de foregående år. Sex & Samfunds arbejde burde ikke høre til i en satspulje, der mere har karakter af forsøg«, siger hun.

Også Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, siger: »Det vil være ønskværdigt, at man havde budgetter, som lå fast frem for at være puljefinansieret«.

I torsdags var han ellers med til at godkende færre satspuljemidler til Sex & Samfund. Men ordføreren manglede viden om teknik i finansieringen og kalder satspuljeforhandlingerne »komplekse«: »Jeg ville ønske, at jeg havde været opmærksom på det. Intention var at videreføre Sex & Samfunds initiativer«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden