Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Professor trækker sig fra omstridt dansk asylrapport

En rapport fra Udlændingestyrelsen har kigget på grundlaget for asyl for de mange flygtninge fra Eritrea.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En hovedkilde i Udlændingestyrelsens Eritrea-rapport trækker sit navn tilbage fra rapporten, fordi han føler sig 'misbrugt' og 'forrådt'.

Det skriver Berlingske mandag .

Styrelsen fremstiller et stærkt misvisende billede af situationen i Eritrea, mener Gaim Kibreab, der er professor ved London South Bank University, og citeret i styrelsens rapport om sikkerhedssituationen i det østafrikanske land.

»Jeg var chokeret og virkelig overrasket. De citerer mig ude af kontekst. De inkluderer mig i en kontekst med deres anonyme kilder for at styrke deres synspunkter omkring rapporten. De har udeladt så mange ting«.

»De har komplet ignoreret fakta og kun håndplukket bestemte oplysninger«, siger han til Berlingske.

Styrelsen sendte tidligere på året en såkaldt 'fact finding mission' af sted for at vurdere, hvor stabil situationen i Eritrea er, og om nogle af de mange asylansøgere kunne vende hjem, selvom de har søgt asyl i Danmark.

LÆS ARTIKEL

Flere end 2200 personer fra Eritrea har søgt asyl i Danmark i år. Det er en markant stigning i forhold til de 98, der kom til landet sidste år.

Professoren bakkes op af David Bozzini, der er gæsteforsker på City University of New York og international anerkendt Eritrea-ekspert.

»Rapporten fra de danske udlændingemyndigheder er et perfekt eksempel på, hvordan sådanne rapporter ikke bør være. Den er forudindtaget og farvet«, siger David Bozzini til avisen.

Andre kan heller ikke genkende billedet

På grund af hans forskning er han i dag forment adgang til Eritrea.

Andre organisationer kan heller ikke genkende det billede, som Udlændingestyrelsens rapport tegner af Eritrea. Amnesty International, Human Rights Watch og FNs særlige udsending til Eritrea har alle oplysninger, der peger i den modsatte retning.

Også Dansk Flygtningehjælp mener, at Udlændingestyrelsens rapport ikke er valid og har sågar advaret om at bruge den.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden