Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Camping. De foreløbige tegninger af Københavns nye campingplads på Amager Fælled.
Foto: Københavns kommune

Camping. De foreløbige tegninger af Københavns nye campingplads på Amager Fælled.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amager er et skridt nærmere ny stor campingplads

Amager Fælled kommer formentlig til at danne rammen for Københavns nye campingplads.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Campering er ikke længere forbeholdt idylliske omgivelser i provinsen eller ved Gardasøen i Italien. I øjeblikket arbejdes der på at få anlagt en ny campingplads i København fra 2016.

Campingpladsen, der vil blive en del af Amager Fælled og som har været 10 år undervejs, er nu et skridt tættere på at blive til virkelighed, efter at teknik- og miljøudvalget i går godkendte et tyveårigt lejemål, der vil være startskuddet til den videre proces.

Herefter skal der laves en lokalplan, som skal til politisk behandling, hvorefter borgere, lokaludvalg og interesseorganisationer ligeledes vil blive inddraget i beslutningen.

»København skal også som turistby være for alle indkomster. Camping er typisk en lidt billigere ferieform og kan på Amager Fælled tilbyde et unikt miks af natur- og storbyferie. Samtidig vil det gøre byens store naturområde tilgængeligt for flere«, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Foto: Københavns kommune

Mødt af kritik

Siden idéen om en campingplads på Amager Fælled opstod for 10 år siden, har den været mødt af massiv kritik fra blandt andet Amager Vest Lokaludvalg.

De frygter, at en campingplads og flere andre planer om udnyttelse af Amager Fælleds arealer vil medvirke til at æde sig ind i den vilde natur.

Men det vil ifølge Morten Kabell ikke blive noget problem.

»Vi er helt opmærksomme på, at man skal være nænsom, når man anlægger en campingplads i et naturområde som Amager Fælled. Derfor har vi også allerede haft en dialog med Fredningsnævnet, der har godkendt muligheden for en campingplads som en del af udviklingsplanen for Amager Fælled. Vi kommer til at fortsætte dialogen, og Fredningsnævnet skal i sidste ende give dispensation til den endelig udformning og placering af blandt andet bygninger«, siger han.

En campingplads vil betyde et brud på den politiske aftale, man lavede i forbindelse med Ørestadsbyggerierne, der tilsagde, at man fremover ikke ville inddrage flere grønne områder i Ørestaden til bebyggelse.

Mangler stadig den endelige plan

For at campingpladsen kan blive en realitet, er man nødsaget til at opnå dispensation fra Fredningsnævnet for placering og udseende på bygninger og andre fysiske anlæg, som vil udgøre campingpladsen.

Samtidig vil udformningen af campingpladsen også kræve en godkendelse af selvsamme nævn.

»Tanken er at udforme pladsen og dens inventar på en måde, der på samme tid er respektfuld over for fælledens natur og udtryk og økonomisk bæredygtig«, siger Morten Kabell.

Amager Fælleds samlede areal er på 8,8 hektar, svarende til 110 parcelhusgrunde, og den nye campingplads vil kun komme til at tage en del af det areal. Det endelig antal af pladser ligger dog ikke helt fast endnu, men man vil i første omgang indrette et område med plads til cirka 100 autocampere.

Senere vil der være mulighed for at lave op mod 300 enheder til hytter, telte og campingvogne fordelt på resten af området, oplyser Morten Kabell.

Amager Fælled Camping skal oprettes, fordi det er for stor og for dyr en opgave at modernisere Bellahøj Camping, der på nuværende tidspunkt er Københavns eneste campingplads.

Man forventer at den endelig plan for projektet vil ligge færdig i 2015 og at campingpladsen - hvis den får lov at blive anlagt - vil kunne tages i brug fra 2016.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden