Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Skattesagen. SF kalder det en »kæmpestor næse« til Troels Lund Poulsen.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Skattesagen. SF kalder det en »kæmpestor næse« til Troels Lund Poulsen.

Danmark

Troels Lund Poulsen får næse i skattesagen

Rødt flertal i Folketinget lægger det politiske ansvar for skattesagen på Venstre-medlemmet.

Danmark

En af de mest omtalte politiske skandalesager i nyere tid – sagen om S-formand Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteforhold – ender nu efter al sandsynlighed med, at et flertal i Folketinget placerer det politiske ansvar for ulovlighederne hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Skattesagskommissionen opklarede som bekendt ikke, hvem der stod bag lækagen af de fortrolige skatteoplysninger til pressen, men det ændrer ikke ved, at ansvaret for den og en række andre kritisable forhold falder tilbage på Troels Lund Poulsen, mener S, R, SF og EL.

De vil på et møde i morgen med resten af Folketingets partier aflevere deres konklusion, som de håber, at andre partier kan støtte.

Kæmpestor næse

I erklæringen, som Politiken har set, fremhæves en række forhold i sagen, som partierne finder kritisable: Det drejer sig om selve lækagen, fejlinformationer til ombudsmanden samt uberettiget videregivelse af personfølsomme oplysninger.

De fire partier sammenfatter, at det er »stærkt kritisabelt, at de nævnte ulovligheder fandt sted« og ikke mindst tilføjer de, at »det politiske ansvar for ulovlighederne i sidste instans påhvilede den politiske ledelse af Skatteministeriet og dermed den ansvarlige minister på daværende tidspunkt«.

»Der er tale om en kæmpestor næse. Troels Lunds rolle i den her betændte sag er problematisk og bør vække til eftertanke hos Venstre. Det er en sag, der stinker på mange måder«, siger SF’s skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, om erklæringen.

Borgerlig uenighed

Formelt er det Folketingets Udvalg for Forretningsorden, der skal komme med en beretning om Skattesagskommissionens arbejde, og det er herfra, de fire partier – der udgør et flertal – er blevet enige om den tekst, de vil have med i beretningen.

De borgerlige partier kan dog også komme med en anden erklæring, hvis de ikke er enige, og eksempelvis det konservative medlem af udvalget Brian Mikkelsen kan langtfra bakke op om næsen.

»Vi mener ikke, at undersøgelsen (kommissionen, red.) viser, at der er nogen, der har et politisk ansvar«, siger Brian Mikkelsen.

Troels Lund Poulsen afviser selv at kommentere sagen, og den samme besked kommer fra Venstres repræsentant i udvalgsarbejdet, Hans Christian Schmidt.

Den radikale gruppeformand, Camilla Hersom, mener dog, at alle partier bør kunne tilslutte sig teksten:

»Jeg synes, det taler for sig selv, hvis det er os, der må stå alene med den«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce