Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skattesagen. SF kalder det en »kæmpestor næse« til Troels Lund Poulsen.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Skattesagen. SF kalder det en »kæmpestor næse« til Troels Lund Poulsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Troels Lund Poulsen får næse i skattesagen

Rødt flertal i Folketinget lægger det politiske ansvar for skattesagen på Venstre-medlemmet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af de mest omtalte politiske skandalesager i nyere tid – sagen om S-formand Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteforhold – ender nu efter al sandsynlighed med, at et flertal i Folketinget placerer det politiske ansvar for ulovlighederne hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Skattesagskommissionen opklarede som bekendt ikke, hvem der stod bag lækagen af de fortrolige skatteoplysninger til pressen, men det ændrer ikke ved, at ansvaret for den og en række andre kritisable forhold falder tilbage på Troels Lund Poulsen, mener S, R, SF og EL.

De vil på et møde i morgen med resten af Folketingets partier aflevere deres konklusion, som de håber, at andre partier kan støtte.

Kæmpestor næse

I erklæringen, som Politiken har set, fremhæves en række forhold i sagen, som partierne finder kritisable: Det drejer sig om selve lækagen, fejlinformationer til ombudsmanden samt uberettiget videregivelse af personfølsomme oplysninger.

De fire partier sammenfatter, at det er »stærkt kritisabelt, at de nævnte ulovligheder fandt sted« og ikke mindst tilføjer de, at »det politiske ansvar for ulovlighederne i sidste instans påhvilede den politiske ledelse af Skatteministeriet og dermed den ansvarlige minister på daværende tidspunkt«.

»Der er tale om en kæmpestor næse. Troels Lunds rolle i den her betændte sag er problematisk og bør vække til eftertanke hos Venstre. Det er en sag, der stinker på mange måder«, siger SF’s skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, om erklæringen.

Borgerlig uenighed

Formelt er det Folketingets Udvalg for Forretningsorden, der skal komme med en beretning om Skattesagskommissionens arbejde, og det er herfra, de fire partier – der udgør et flertal – er blevet enige om den tekst, de vil have med i beretningen.

De borgerlige partier kan dog også komme med en anden erklæring, hvis de ikke er enige, og eksempelvis det konservative medlem af udvalget Brian Mikkelsen kan langtfra bakke op om næsen.

»Vi mener ikke, at undersøgelsen (kommissionen, red.) viser, at der er nogen, der har et politisk ansvar«, siger Brian Mikkelsen.

Troels Lund Poulsen afviser selv at kommentere sagen, og den samme besked kommer fra Venstres repræsentant i udvalgsarbejdet, Hans Christian Schmidt.

Den radikale gruppeformand, Camilla Hersom, mener dog, at alle partier bør kunne tilslutte sig teksten:

»Jeg synes, det taler for sig selv, hvis det er os, der må stå alene med den«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden