Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Asylcentret er skiftet ud med egen bolig for 773 personer

Fra 2013 blev det muligt for visse asylansøgere at bo og arbejde uden for asylcentrene.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

773 asylansøgere er flyttet i egen bolig, siden det fra maj 2013 blev muligt for visse asylansøgere at flytte ud af landets asylcentre. Det fremgår af tal fra Udlændingestyrelsen.

En af tankerne bag ændringen i loven, der blev vedtaget af regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance, er at give asylansøgere en mere værdig behandling, mens deres sag bliver vurderet, eller de afventer at skulle tilbage til hjemlandet efter afslag på asyl.

Ifølge Signe Smith Jervelund, der for nogle år siden lavede en undersøgelse om asylbørn i Danmark, kan flytning til egen bolig forbedre livet for asylansøgere.

»Det er meget svært at lave forskning på den her gruppe, men man har en klar formodning om, at en eller anden form for normalisering af asylansøgeres hverdag kan være en god ting, siger Signe Smith Jervelund, der er forsker ved Institut for Folkesundhed på Københavns Universitet.

Asylcenter kan skabe tryghed

Hun siger dog samtidig, at det kan skabe en vis form for tryghed at bo i et asylcenter i en kort periode, når man lige er ankommet.

»Men på sigt er det en belastning at bo i et asylcenter og være asylansøger. Den uvisse situation slider på psyken, og det betyder, at mange går psykisk ned«, siger hun.

KRONIKEN

Før man bliver godkendt til at flytte væk fra asylcentrene, skal der være gået seks måneder, siden ansøgningen blev sendt.

Skal forlade Danmark ved afslag

Derudover skriver man under på, at man skal medvirke med oplysninger i sin egen sag og forlade Danmark, hvis det ender med afslag.

Langt de fleste af de 773 asylansøgere er flyttet i lejligheder, som ligger i forlængelse af asylcentrene, mens 62 er godkendt til at bo hos familier eller venner.

Derimod bor ingen i boliger, som de selv betaler for.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden