Søren Pind kritiserer Thorning efter terror: »En katastrofe er vokset mellem hænderne på os«

Et spørgsmål om tid, før et angreb måtte ske, lyder det fra Venstres Søren Pind.

Danmark

Regeringen har veget tilbage i spørgsmålet om, hvorvidt Syriens-krigere skal kunne dømmes som landsforrædere.

Sådan lyder det fra Venstres Søren Pind, der - udledt af terrorangrebene i København - retter en kritik mod regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Vi har svigtet en opgave i Danmark og har fundet os i dannelsen af parallelsamfund, der nu udklækker et af de største antal - relativt set - Syrienskrigere i Europa. Regeringen har veget tilbage fra at føre en eneste sag for landsforræderi mod nogen af disse mennesker, hvoraf en stor del er kommet tilbage. Regeringen har direkte afvist vores krav herom«, skriver han i et blogindlæg på b.dk(eksternt link).

»Derfor var det kun et spørgsmål om tid, før dette måtte ske. Vi har set til, mens en katastrofe voksede mellem hænderne på os«, fortsætter han.

OVERBLIK

Spørgsmålet om, hvorvidt Syriens-krigere skal kunne dømmes som landsforrædere har været et centralt emne i diskussionen om Danmarks deltagelse i kampen mod Islamisk Stat.

Vi skal ikke gøre, som vi plejer

Søren Pind kritiserer også, at politikere opfordrer til at genoptage dagligdagen, så terroren ikke vinder over os.

»De kommende dage vil være hårde at komme igennem. Vi skal forstå, hvad der har ramt os, men vi skal også insistere på at leve som dem, vi er. Vi skal passe vores arbejde, som vi plejer at gøre. Vi skal færdes, som vi plejer. Vi skal tænke og tale, som vi vil. Vi er dem, vi er,« sagde Helle Thorning-Schmidt tidligere i dag på et pressemøde.

REKONSTRUKTION

Søren Pind betegner det som en floskel, at vi skal gøre, som vi plejer.

»Det kan hænde, statsministeren ikke vil forstå. Det kan også hænde, hun mener, vi skal gøre, som vi plejer. Jeg mener, vi skal forstå. Og jeg mener, vi skal holde op med at gøre, som vi plejer«, skriver han.

»Men vi er i krig. Og vi bør handle derefter. Det bør siges ligeud. I stedet for floskler om, at vi skal lade som om, alt er som før«.

S: Drop mudderkastningen

Hos Socialdemokraterne opfordrer retsordfører Trine Bramsen til at droppe »mudderkastningen«.

»Jeg synes, at det dagen derpå er vigtigt, at vi står sammen på tværs af Folketinget og på tværs af politiske partier i kampen mod antidemokrater og ikke gør det her til en partipolitisk kamp«, siger hun.

Ifølge politiet er den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København en 22-årig mand født i Danmark. Han er kendt af politiet for flere kriminelle forhold og er endvidere kendt i bandesammenhæng.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce