Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Søren Pind kritiserer Thorning efter terror: »En katastrofe er vokset mellem hænderne på os«

Et spørgsmål om tid, før et angreb måtte ske, lyder det fra Venstres Søren Pind.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen har veget tilbage i spørgsmålet om, hvorvidt Syriens-krigere skal kunne dømmes som landsforrædere.

Sådan lyder det fra Venstres Søren Pind, der - udledt af terrorangrebene i København - retter en kritik mod regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

»Vi har svigtet en opgave i Danmark og har fundet os i dannelsen af parallelsamfund, der nu udklækker et af de største antal - relativt set - Syrienskrigere i Europa. Regeringen har veget tilbage fra at føre en eneste sag for landsforræderi mod nogen af disse mennesker, hvoraf en stor del er kommet tilbage. Regeringen har direkte afvist vores krav herom«, skriver han i et blogindlæg på b.dk(eksternt link).

»Derfor var det kun et spørgsmål om tid, før dette måtte ske. Vi har set til, mens en katastrofe voksede mellem hænderne på os«, fortsætter han.

OVERBLIK

Spørgsmålet om, hvorvidt Syriens-krigere skal kunne dømmes som landsforrædere har været et centralt emne i diskussionen om Danmarks deltagelse i kampen mod Islamisk Stat.

Vi skal ikke gøre, som vi plejer

Søren Pind kritiserer også, at politikere opfordrer til at genoptage dagligdagen, så terroren ikke vinder over os.

»De kommende dage vil være hårde at komme igennem. Vi skal forstå, hvad der har ramt os, men vi skal også insistere på at leve som dem, vi er. Vi skal passe vores arbejde, som vi plejer at gøre. Vi skal færdes, som vi plejer. Vi skal tænke og tale, som vi vil. Vi er dem, vi er,« sagde Helle Thorning-Schmidt tidligere i dag på et pressemøde.

REKONSTRUKTION

Søren Pind betegner det som en floskel, at vi skal gøre, som vi plejer.

»Det kan hænde, statsministeren ikke vil forstå. Det kan også hænde, hun mener, vi skal gøre, som vi plejer. Jeg mener, vi skal forstå. Og jeg mener, vi skal holde op med at gøre, som vi plejer«, skriver han.

»Men vi er i krig. Og vi bør handle derefter. Det bør siges ligeud. I stedet for floskler om, at vi skal lade som om, alt er som før«.

S: Drop mudderkastningen

Hos Socialdemokraterne opfordrer retsordfører Trine Bramsen til at droppe »mudderkastningen«.

»Jeg synes, at det dagen derpå er vigtigt, at vi står sammen på tværs af Folketinget og på tværs af politiske partier i kampen mod antidemokrater og ikke gør det her til en partipolitisk kamp«, siger hun.

Ifølge politiet er den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København en 22-årig mand født i Danmark. Han er kendt af politiet for flere kriminelle forhold og er endvidere kendt i bandesammenhæng.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden