Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Janus Engel
Foto: Janus Engel

gejst. Sylvester Ilsøe på 12 år og hans lillebror, Pelle på 8, bruger en rum tid ved skærmen med Fifa15. Og det skal hans forældre ikke nødvendigvis bekymre sig over - for især drenge får gode sociale relationer ved at spille.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drenge får social gevinst ud af computerspil

Drenge får nye venner gennem computerspil, mens pigerne spiller solo.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snakken går i drengegruppen om det smarteste våben, eller hvordan man sætter det bedste fodboldhold. Det giver drengene en engagerende og social oplevelse, når de spiller. De får oftere venner gennem spil end pigerne.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt 1.560 danske børn og unge i alderen 10-18 år.

Der er ikke stor forskel på andelen af piger og drenge, der spiller – 96 procent af drengene i undersøgelsen og 82 procent af pigerne – men der er stor forskel på, hvilke spil der lokker de to køntil, og hvordan de bruger spillene.

»Vores undersøgelse udfordrer mine egne forestillinger om, at spillerne bliver isoleret af engagerende og typisk tidskrævende spil – drengene, som er dem, der spiller dem mest, oplever, at de får venskaber ud af spillene«, siger Anne Mette Thorhauge, lektor ved Københavns Universitet, der står bag undersøgelsen.

Spil som et socialt fællesskab

40 procent af drengene er blandt de mest konkurrenceorienterede og engagerede spillere imod 2 procent af pigerne. De forpligter sig til fællesskaber med andre og mødes for eksempel om fodboldspillet Fifa eller et skydespil som Counter Strike, mens piger oftere spiller alene.

»At spille de her engagerende spil er ikke ensbetydende med, at man er socialt isoleret, og måske har forældrene ikke øje for alt det sociale, som spillet også bidrager med«, siger Anne Mette Thorhauge.

At spille de her engagerende spil er ikke ensbetydende med, at man er socialt isoleret

Det bekræfter Rune Kristian Nielsen, der er uddannet psykolog og skriver ph.d. ved IT-Universitetet om spilafhængighed:

»Forældre til børn, der spiller meget, kan let komme til at se spillene som djævlens værk, men så enkelt er det ofte ikke. For nogle drenge er det gennem spil, de har deres primære sociale fællesskaber, og så afhjælper det ikke de unges problemer, at man forhindrer dem i at spille«.

En undersøgelse fra 2014 har vist, at over halvdelen af drenge i alderen 11-15 år bruger mindst 4 timer om dagen i weekenderne på elektroniske spil.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden