Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Privatfoto
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teenagere dømmes for vold med kædelås

I dag faldt der dom i Nanna-sagen, hvor tre drenge fik op til et års fængsel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I København er tre unge mænd på henholdsvis 16, 17 og 19 år idømt fængsel på op til et år for grov vold mod et kærestepar.

De tre teenagere blev i sidste måned kendt skyldige i at have overfaldet 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste med kæder, slag og spark julenat 2014 på Vesterbro.

I dag har Københavns Byret besluttet at idømme drengene straffe på henholdsvis et års fængsel samt ti måneders fængsel, hvoraf to af månederne er ubetingede i alle tre tilfælde. Samtidig fik den 16-årige en betinget udvisning af Danmark med en prøveperiode på to år.

Offer lagde billede på Facebook

Det grove overfald kendt som Nanna-sagen skete, da Nanna Skovmand og hendes kæreste vendte hjem til deres lejlighed i Kongshøjgade i København kort efter midnat 25. december sidste år.

Kæresten blev til at starte med slået i hovedet med en flaske og med cykelkæder af de dømte. Til Politiken har Nanna Skovmand fortalt, at hun af frygt for sin kærestes liv blandede sig i slagsmålet, hvorefter en af gerningsmændene slog hende i asfalten og svingede kæden til en cykellås over hendes ansigt.

Overfaldet var så voldsomt, at Nanna Skovmand fik flere tænder slået løse og efterfølgende måtte syes med 16 sting.

Sagen blev offentligt kendt, da hun to dage efter lagde et foto af sit forslåede ansigt på Facebook. Det blev i løbet af få timer delt over 33.000 gange og satte samtidig gang i en hæsblæsende debat om indvandrere og racisme.

Mange mente, at både opdateringen og overfaldet på de to danskere kunne tolkes racistisk.

Nægter sig skyldige

Tidligere er en 18-årig dreng blevet frifundet i voldssagen. Han er dog kendt skyldig i tyveri og forsøg på tyveri - og modtog i dag en straf på 40 dages fængsel.

De tre andre drenge er dømt efter straffelovens paragraf 245, som handler om vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Forud for dommen anbefalede anklageren, at de tre unge blev idømt ti måneders fængsel, og at den 16-årige fik en betinget udvisning af Danmark.

Flere af de dømte teenagere har i løbet af sagen erkendt, at de var på stedet den pågældende aften, men nægter sig skyldige i voldsepisoden. De udbad sig betænkningstid efter byrettens domsafsigelse, inden de beslutter, om de vil anke dommen.

Nanna Skovmand var ikke selv tilstede i retten.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden