Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsvaret undersøger soldaters trofæbilleder

Syv danske soldater er kaldt hjem fra Irak for at blive afhørt om billeder af krigsofre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere danske soldater er kaldt hjem fra Irak og er afhørt, fordi de har været i besiddelse af billeder af afdøde krigsofre, som har karakter af trofæbilleder, skriver DR Sjælland .

Ifølge auditør Jan Mortensen drejer det sig om syv personer, der er kaldt hjem, fordi de enten har været vidende om billederne eller selv har været i besiddelse af dem.

»Der er dukket noget billedmateriale op blandt det danske personel i Irak. Jeg vil ikke gå i detaljer, men det viser krigens ofre. Så nu skal vi finde ud af, hvad det er for nogle billeder, hvor er de taget og hvem, der har taget dem«, siger han.

LIg på bil

Et billede viser et lig, der er spændt op på køleren af en bil. Ifølge auditør Jan Mortensen skal billederne dog ikke være taget af de danske soldater selv.

»Det er formentlig billeder og film, der har været udvekslet mellem danskere og nogle af vores samarbejdspartnere. Det er klart, man kan altid diskutere, om det er i orden at have den slags billeder«, siger Jan Mortensen.

Danske soldater skal indberette det, hvis de får viden om handlinger, der er i strid med den humanitære folkeret.

Hvis det er tilfældet her, kan soldaterne risikere alt fra en påtale til en decideret straffesag. Soldaterne blev afhørt onsdag, men ingen af dem er i øjeblikket sigtet eller mistænkt.

Ifølge auditør Jan Mortensen er det af helt praktiske årsager, at soldaterne er kaldt hjem. Alternativt skulle auditørkorpset være rejst til Irak eller Kuwait.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden