Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Mand fængslet efter våbenfund i Birkerød-villa

Rifler og maskinpistoler med ammunition var blandt de ulovlige våben.

Danmark

En 49-årig mand er blevet varetægtsfængslet, efter at der i går blev fundet store mængder af våben i hans hjem på en villavej i Birkerød.

I et grundlovsforhør i Retten i Hillerød blev manden varetægtsfængslet i 13 dage, oplyser anklager Charlotte Henriksen, Nordsjællands Politi.

Manden er sigtet for at have over 100 våben, som han ikke har tilladelse til.

»Han vil gerne erkende, at det er hans våben, men ellers er hans forklaring lidt svævende«, siger Charlotte Henriksen til Ritzau.

Lukkede døre

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om sigtelsen mod manden og hans forklaring på, hvorfor han havde de mange våben i sit hjem.

I går oplyste politiet i en pressemeddelelse, at der er tale om over 100 våben, blandt andet pistoler, rifter og maskinpistoler med tilhørende ammunition.

Det var et anonymt tip om, at der var våben på stedet, der i går eftermiddag fik politiet til at tage ud til en villa på Sjælsøvej i Birkerød.

Efter adskillige timers undersøgelser på stedet, hvor politiet blandt andet for en sikkerheds skyld fik hjælp fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, blev manden anholdt klokken 22.10.

Han blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og kørt til afhøring.

Da sagen blev indledt i går mente politiet, at der kunne være tale om en samlers store beholdning af våben. Imidlertid har manden ikke tilladelse til at ligge inde med det omfangsrige lager.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce