Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Fredsring. Foto fra fredsringen om synagogen i København, hvor omkring 1.000 mennesker deltog.
Foto: MADS NISSEN

Fredsring. Foto fra fredsringen om synagogen i København, hvor omkring 1.000 mennesker deltog.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi skal vise vores muslimske medborgere, at vi står sammen«

Initiativtagere inviterer til fredsring omkring moskeen på Dortheavej i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Fredsring - nej til had og frygt«.

Sådan starter en invitation på facebookgruppen 'Fredsring om moskeen på Dortheavej'.

Initiativet sker, efter at en mand søndag satte ild til et vindue ind til Islamisk Trossamfunds lokaler i Københavns Nordvestkvarter. Men mest af alt sker initiativet for at undgå den splittelse, der kan følge efter sådan en hændelse, forklarer Rona Naghizadeh, der er en af arrangørerne bag arrangementet

»Jeg blev meget berørt af alle de hadefulde kommentarer, jeg læste på Facebook efter ildspåsættelsen«.

Behov for sammenhold

Rona Naghizadeh studerer psykologi og er i gang med sit speciale. Hun oplever, at mange unge muslimer føler sig uden for det danske samfund. Netop derfor er det afgørende at vise sammenhold efter hændelser som den på Dortheavej.

»Det er vigtigt, vi inkluderer alle, og at vi undgår forskelsbehandling. Det kan vi gøre ved at vise vores muslimske medborgere, at vi står sammen. Hvis ikke vi gør det, splittes samfundet«, siger hun.

I skrivende stund er cirka 800 mennesker tilmeldt på facebooksiden. Til sammenligning mødte et lignende antal op til fredsringen omkring synagogen i København, efter at en frivillig fra synagogen var blev skudt og dræbt af Omar El-Hussein i forbindelse med skyderierne ved synagogen og Krudttønden.

»Der er jo også mange, der sympatiserer med vores sag. Grundlæggende handler det om demokrati og mangfoldighed, og det bakker folk op om. Alle uanset kulturel eller religiøs baggrund skal føle sig velkommmen«, siger Rona Naghizadeh.

Alle skal føle sig sikre

Rona Naghizadeh mener, det er vigtigt at vise sympati for de mennesker, der oplevede hændelsen tæt på. Uanset om det er muslimer eller ej.

»Der var børn og kvinder i moskeen. Det udviklede sig heldigvis ikke, men det kunne det have gjort«, siger hun og understreger, at det ikke handler om for eller imod islam, kristendom eller andre religioner i Danmark.

»Vores initiativ handler om, at alle skal føle sig sikre uanset, om de kommer i synagogen eller moskeen«, siger Rona Naghizadeh.

Selvom det var hadefulde kommentarer på Facebook, der var med til at starte initiativet, så mener Rona Naghizadeh på, at det er et fåtal, der udnytter en hændelse som søndagens ildspåsættelse til at skabe mere splittelse blandt kulturer eller religioner.

»De fleste vil gerne bidrage til et fælles samfund uden diskrimination«, siger hun.

Politiet har godkendt, at arrangementet på lørdag kl. 15 kan foregå, og moskeen har taget godt imod initiatitvet.

Rona Naghizadeh er ikke interesseret i at gå nærmere ind i, hvem gerningsmanden er, hvad hans motiv var, eller hvad hans baggrund er.

»Det er ikke det vigtige«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden