Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken samler ind i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp penge ind. Pengene skal gå til at støtte nytilkomne flygtningebørns muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter. Det vil give dem mulighed for at lære sproget og det danske samfund at kende. Det vil give dem en meningsfuld fritid, og det vil give dem en sjovere opvækst – men vigtigst det vil forbedre integrationen.

Støt Politikens Straks-indsamling, send dit bidrag på mobile-pay 6010 00 70

Kilde: politiken.tv/ Peter Vintergaard

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chefredaktør: Lang og stolt tradition for aktivisme

Politiken kan godt tage stilling til urimeligheder i samfundet, uden at det påvirker den objektive journalistik, forklarer chefredaktør Bo Lidegaard.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvorfor samler Politiken ind til flygtningebørn?

»Når flygtningene nu får så meget færre penge i deres husholdningsbudget, ved vi, at det ofte er børnenes mulighed for at gå til fritidsaktiviteter, som ryger. Samtidig ved vi, at aktiviteterne er en vigtig faktor for, at børnene kan blive del af samfundet i ordets rigtige betydning: det, at vi deler ting med hinanden. Mange af de ting foregår i fritiden – om man så går til fodbold, drama, spejder, musik eller noget femte«.

En levende del af demokratiet

»Det at have mulighed for at være en del af det fællesskab, det er at være en del af samfundet. Både med andre børn og unge, men også med voksne – en træner, en spejderleder eller en lærer, der ser børnene som dem, de er, på et område, hvor børnene er interesserede og motiverede. Og hvor det at blive lukket ude er en eksklusion, som på lang sigt kan få store konsekvenser de børnene – det vil vi gerne modvirke«.

Det er ikke usagligt at tage klar stilling til ting, som er urimelige i samfundet, og det er slet ikke usagligt at gøre noget ved dem

LÆS LEDEREN

Hvorfor er det en opgave for Politiken?

»I de 130 år, vi har eksisteret, har vi insisteret på, at vi både vil fortælle, hvad der sker, og være en del af det. Vi siger, at vi er en levende avis, og der tænker vi både på vores indhold, altså på journalistikken – men også på, at vi er en levende del af demokratiet. Det er vi både som publicister, og fordi vi indimellem tager et ansvar for selv at gøre ting i samfundet. Vi kalder det aktivisme – det har vi en lang og stolt tradition for. Når vi tænker, at det her vil vi gøre noget ved, tager vi initiativet«.

Sagligheden lider ikke overlast

Hvordan vil det påvirke Politikens troværdighed ?

»Efter min mening vil det ikke påvirke den, i hvert fald ikke negativt – måske snarere positivt. Vores journalister spørger som journalister, og når de skriver, er der ingen, som bestemmer, hvilken vinkel de lægger på det. De forsøger at være så objektive og saglige som muligt. Det gjorde de i går, og det gør de i dag og i morgen. Der er ingen forskel for journalistikken, og hvad journalisterne og redaktørerne tænker om indsamlingen, betyder ikke noget, de har samme oplysningsforpligtelse som altid. Men Politiken som avis og som medie kan også gøre andre ting, i det her tilfælde en indsamling«.

Men kan man den ene dag lave en indsamling, som er kritisk over for regeringens politik …

»Det er den bestemt!«.

... og så samtidig næste dag rapportere neutralt om regeringens flygtningepolitik?

»Vi har hver dag både journalistik, som bestræber sig på at være afbalanceret og saglig, og så ledere og klummer, som giver udtryk for synspunkter. Og så har vi et helt debatunivers. Vi har synspunkter, det har alle mennesker, også dem, som ikke står ved deres synspunkter. Selvfølgelig er der forskel på aviser, der er også forskel på Politiken og de andre morgenaviser, selv om alle bestræber sig på at være saglige og objektive, Den forskel skal vi ikke være kede af, den skal vi være stolte af«.

LÆS LEDEREN

Så man får ikke aflivet den objektive journalistik ved at være aktivist?

»Nej«.

Har du en grænse for, hvor politisk Politiken kan være?

»Vi er en fri avis – vi gør det, vi synes er det rigtige inden for lovens grænser. Ingen skal fortælle os, hvad vi må eller ikke må. I sidste ende handler det om troværdighed – hvis vi er usaglige, mister vi troværdighed – men det er ikke usagligt at tage klar stilling til ting, som er urimelige i samfundet, og det er slet ikke usagligt at gøre noget ved dem«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden