Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Stormen Freja havde godt tag i Nordjylland

Limfjordsbroen var lukket nogle timer på grund af risiko for, at stort stillads skulle vælte ud over broen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et kraftigt blæsevejr rykkede natten til søndag ind over det danske fastland fra vest med vindstød omkring 33 meter i sekundet målt i blandt andet nordjyske Hanstholm.

På grund af uvejret er Øresundsbroen søndag morgen lukket for al trafik, og tidligere på natten lukkede også Limfjordsbroen for bilister, cyklister og fodgængere.

Omkring klokken 05.00 genåbnede broen mellem Aalborg og Nørresundby dog, efter at der havde været risiko for, at et 12 etager højt stillads skulle vælte ned på forbindelsen over Limfjorden.

Ifølge Nordjyllands Politi fik stormen, der af DMI er blevet døbt Freja, det til at ruske godt og grundigt i området.

»Det er ved at blæse lidt af nu, men vi har haft en del træer, der er væltet ud over veje, og tagsten, der flyver fra huse. Jeg kunne godt forestille mig, at nogle små veje ikke er farbare på grund af væltede træer«, siger vagtchef Henrik Bech, som har haft mange stormrelaterede opkald i løbet af natten.

DMI havde i forvejen forudset, at Vendsyssel, Aalborg, Læsø og Jammerbugt blev hårdest ramt af nattens uvejr. Også i resten af landet var der varslet vindstød op til stormstyrke.

Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchefen, at der har været "nogle enkelte" anmeldelser om væltede træer og stilladser. Også trampoliner har været på afveje.

Også hos politikredsene i Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt Midt- og Vestjylland er der meldinger om væltede træer. Blandt andet er to mindre træer væltet ud på motorvejen E45, men de blev hurtigt fjernet og skabte ingen trafikale problemer.

Stormen Freja har bevæget sig mod øst, og i de sjællandske kredse er blæsevejret også blevet bemærket. Med undtagelse af lukningen af Øresundsbroen er der dog ikke tale om store hændelser, men træer og stilladser, der har været presset af stormvejret.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarede tidligere bilister, der skulle over Storebæltsbroen.

»Vær særligt opmærksom ved passage af ankerblokke og pyloner! Kør forsigtigt«, skrev kredsen på Twitter.

På Bornholm melder vagtchefen, at det har blæst op i løbet af de tidlige morgentimer. Men der er ikke kommet nogen stormrelaterede anmeldelser.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden