Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Efter kritik: Søren Pind udvider Tibet-kommissionen

Justitsminister Søren Pind (V) udvider nu Tibet-kommissionen til også at omfatte fremtidige lovændringer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Justitsminister Søren Pind (V) har lyttet til Folketingets ønske om at udvide den såkaldte Tibet-kommission.

Tibet-kommissionen skal gennemgå forløbet omkring den daværende kinesiske præsident Hu Jintaos omstridte statsbesøg i København i 2012.

Her blev flere fredelige demonstranter og deres tibetanske flag flere gange fjernet fra præsidentens åsyn af den danske ordensmagt.

Politiet har gennem flere år afvist, at der lå en generel ordre på at rydde gaden for Tibet-venlige demonstranter under statsbesøget.

Afvisningerne er sket over for såvel Folketinget som domstolene. Men i efteråret kom det så frem, at politiet alligevel lå inde med en såkaldt 'operationsbefaling', der understregede, at præsidenten ikke skulle kunne se demonstranter fra sin kortege.

Politifolk forflyttet efter Tibet-sagen

Alt det skal rulles op i kommissionen. Men et flertal i Folketinget har kritiseret, at kommissionen ikke også fik til opgave at se på, om man kunne ændre love eller administrative bestemmelser i kølvandet på sagen.

Og det har justitsministeren nu indvilget i, fremgår det af et revideret udkast til kommissionens arbejde.

Dog understreger ministeren, at kommissionen kan undlade at komme med forslag til lovændringer, hvis det ikke er muligt at gennemarbejde forslagene inden for den tidsramme på to år, som allerede er fastsat.

To højtstående politifolk fra Københavns Politi er blevet midlertidigt forflyttet efter Tibet-sagen. Det drejer sig om en politikommissær og en vicepolitiinspektør.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden