0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DMI advarer: Det bliver et stort problem med is på vejene

Nogle steder i landet er bilister stadig fanget i deres biler på grund af store mængder sne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Snesjov. Sneen daler ned i Albertslund.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når solen går ned over hovedstadsområdet, skal bilister være ekstra påpasselige.

Sneen, der er faldet over natten, er nemlig begyndt at tø, og smeltevandet vil fryse til is, når mørket falder på, og temperaturerne daler, fortæller vagthavende meteorolog fra DMI, Thyge Rasmussen.

»Mange steder sejler det med vand i øjeblikket. Vi forventer, at det bliver et stort problem med meget islag i aften- og nattetimerne«, siger meteorologen.

DMI forudser, at temperaturen kan komme ned på mellem 3 til 8 frostgrader på Sjælland. Derfor vil vejene blive spejlglatte, og det vil udfordre bilisterne.

Vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Per Hansen, siger til DR, at glat føre bliver dagens største udfordring. Han råder derfor folk til at blive hjemme.

»Man skal helt klart have en god grund til at køre ud«, siger han.

Hos Københavns Politi er man knap så sortsynet.

»Det er klart, man skal køre forsigtigt og efter forholdene og tænke sig om, inden man kører ud«, siger vagthavende Henrik Stormer og fortsætter:

»Vi fraråder ikke unødig udkørsel på nuværende tidspunkt«.

Politi: Gå ikke på motorveje

Anderledes tager det sig ud i områderne omkring Roskilde, Fløng, Hvalsø og Holbæk, hvor nattens snestorm har ramt hårdest. Mange er kørt fast i sneen og venter stadig på hjælp.

Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi advarer over for Ritzau de fastkørte bilister mod at forlade bilerne og gå på motorvejen.

»De, der har siddet i deres biler og ventet, er begyndt at forlade dem, men sneplovene kan ikke se folk på motorvejen«, siger vagtchef Michael Winsløw.

I øjeblikket har politiet kun kapacitet til at hjælpe fastkørte bilister, der har småbørn i bilen, fastslår han.

Men generelt er motorvejene på Midt- og Vestsjælland ved at være ryddet. Sneplovene på hovedvejene er også ved at være godt med. Men på mange små veje er sneen endnu ikke blevet fjernet.

Fyns Politi skriver på Twitter, at de fraråder alt kørsel med vindfølsomme køretøjer på Lillebæltsbroen på grund af voldsom blæst.

Midt- og Vestsjællands Politi har desuden haft travlt med at indfange omkring 100 får og 50 heste, der er sluppet ud af deres indhegninger, fordi sneen har ligget så højt, at dyrene har kunnet gå over hegnet, skriver Ritzau.

Massive togforsinkelser

Togdriften er stadig hårdt ramt af snemasserne. DSB melder om store forsinkelser - især på togene fra Sjælland med kurs mod Jylland. Togpassagerer i stort set hele landet må indstille sig på mellem en til to timers forsinkelse, oplyser DSB på deres hjemmeside.

Ved Viby Sjælland er en køreledning faldet ned, og det medfører, at der kun er et spor at køre i mellem Roskilde og Ringsted. DSB har aflyst regionaltogene mellem Østerport og Ringsted, mens andre tog vil standse ekstra på Viby Sjælland og Borup station.

Et træ er desuden væltet ved en køreledning ved Nivå Station, derfor kører der ikke så mange tog mellem Rungsted og Nivå.

En køreledning er også faldet ned mellem Odense og Langeskov, så togene kun har et spor at køre i på denne strækning.

I løbet af i dag forudser DMI, at der vil komme yderligere 5-10 centimeter sne primært i Østjylland, på Fyn og Sjælland.