Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Regeringens flygtningestramninger skal gøre det muligt for politiet at visitere flygtninge og ransage deres bagage i forsøget på at finde værdigenstande, der kan betale for en asylansøgers ophold i Danmark. »Vi taler om væsentlige værdigenstande, som ikke har personlig affektionsværdi«, sagde justitsminister Søren Pind (V) til DR-værten Clement Kjersgaard, da han gæstede 'Vi ses hos Clement' søndag aften. »Vi taler om en situation, hvor en mand kommer gående med en kuffert fuld af diamanter og samtidig søger ly i Danmark. Det er sgu da kun rimeligt«, tilføjede ministeren. Kilde: Danmarks Radio / 'Vi ses hos Clement'

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF: Flygtninge skal aflevere dyre armbåndsure ved grænsen

Martin Henriksen fra DF stiller sig uforstående over for justitsministerens nye udmelding.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Står det til justitsminister Søren Pind (V), er det kun i helt særlige tilfælde, at danske betjente skal beslaglægge ejendele fra flygtninge i et forsøg på at finde værdier, der kan betale for en asylansøgers ophold i Danmark.

Det sagde Søren Pind i aftes, da ministeren var på besøg i DR-programmet 'Vi ses hos Clement', hvor han diskuterede regeringens asylstramninger.

»Vi taler om væsentlige værdigenstande, som ikke har personlig affektionsværdi. Vi taler om en situation, hvor en mand kommer gående med en kuffert fuld af diamanter og samtidig søger ly i Danmark. Det er sgu da kun rimeligt«, sagde ministeren.

Men Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, er overrasket over den udmelding.

»Jeg forstår ikke, hvorfor justitsministeren nu siger, at det kun er ved enormt store værdigenstande, at man skal konfiskere midler. Vi har i forhandlingerne med regeringen opereret med og talt om, at der skal være en bagatelgrænse for, hvor langt man kan gå i forhold til, hvad man kan konfiskere. Vi har diskuteret en nedre grænse og ikke en grænse i den øvre ende, og det må man sige, at det er, hvis man forestiller sig, at man kun skal benytte sig af den mulighed at konfiskere, hvis man har en kuffert fyldt med diamanter«, siger Martin Henriksen.

DF: Mindre smykker skal også konfiskeres

Regeringens 34 asylstramninger blev lanceret tidligere på måneden.

13 af stramningerne er siden blevet vedtaget sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative. Men tilbage i puljen er stadigvæk forslaget, der lyder, at politiet får lov til at visitere asylansøgere, ransage deres bagage og beslaglægge værdier fra flygtninge, medmindre der er tale om »penge og værdigenstande, der er nødvendige til opretholdelse af en beskeden levefod« eller »genstande, som har en særlig personlig betydning for asylansøgeren«.

Ifølge Martin Henriksen har partierne under forhandlingerne drøftet værdier, der ligger langt fra justitsministens udtalelser om »væsentlige værdigenstande« og »en kuffert fuld af diamanter«.

Derfor vækker Søren Pinds nye udtalelser undren hos ordføreren fra Dansk Folkeparti.

»I forhandlingerne har vi også talt om, at det kan være muligt at konfiskere pengebeløb og mindre smykker. Det virker helt ved siden af skiven, det justitsministeren siger i forhold til, hvad der har været vendt indtil nu«, siger Martin Henriksen.

Detaljer fra forhandlingerne

Dansk Folkepartis udlændingeordfører pointerer, at der ikke bliver tale om, at man vil konfiskere værdigenstande, som har personlig værdi for en asylansøger.

»Men hvis vi taler om den anden ende af skalaen, for eksempel et armbåndsur til mange, mange tusind kroner, så bør det komme med i betragtning som noget, man kan konfiskere. Det er klart, at det ikke skal gælde tøj eller en kasket. Det er i småtingsafdelingen«, siger Martin Henriksen.

Han undrer sig desuden over, at justitsminister Søren Pind (V) i DR-programmet 'Vi ses hos Clement' fortalte om detaljer fra forhandlingerne mellem regeringen og resten af partierne på Christiansborg.

»Jeg vil normalt ikke tale om detaljer i et forhandlingsforløb, men når justitsministeren gør det, så gør vi andre det også. Udover at det undrer mig, at justitsministeren gør det, så undrer det mig også, at justitsministerens udmelding er så langt fra, hvad vi har talt om. Hvis en konfiskering kun skal gælde i fuldstændig vilde tilfælde, så kan man lige så godt lade være med at lave bestemmelsen. Jeg tvivler på, at asylansøgere, der har en kuffert fuld af diamanter, vil være dem, der tager toget hertil og trasker op gennem Danmark«, siger Martin Henriksen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden