SIBIRISK. De sibiriske vinde har kastet en kuldekappe over Danmark. Her er det isformationer ved Fakse Ladeplads, der tirsdag morgen prydede landskabet.
Foto: PER RASMUSSEN /POLFOTO

SIBIRISK. De sibiriske vinde har kastet en kuldekappe over Danmark. Her er det isformationer ved Fakse Ladeplads, der tirsdag morgen prydede landskabet.

Danmark

Snevejr: Den sibiriske vinter siger farvel og tak på fredag

De frysende dage er ved at være ovre, men inden da kan vi se frem til en hurtig omgang sne

Danmark

Den sibiriske vinter er ved at have draget sit sidste suk over Danmark.

På grund af mildere vinde fra både England og Frankrig forventes det, at 'General Frost' i løbet af fredag vil være fordrevet. Dog kan vi se frem til en sidste salut fra de sibiriske vinde.

»Når kulden bliver presset væk, får vi lidt af et slagsmål mellem temperaturerne. Det kaster en ordentlig omgang pulversne af sig natten til fredag, som så i løbet af eftermiddagen vil gå mere over i regn og slud«, siger vagtchef hos DMI, Frank Nielsen.

Han forventer, at det kan føre nogle trafikale udfordringer med sig, bortset fra i de mest nordlige egne af Danmark. Her vil temperaturerne lige akkurat være høje nok til at sneen forbliver sne, i stedet for at gå over i slud.

Foto: RASMUSSEN PER/POLFOTO

Kælkning for de hurtige

Lå der en kælk under juletræet i år, er det ved at være første og sidste chance for at bruge den i de næste dage - i hvert fald indtil sneen (måske) kommer igen senere på vinteren.

»Bor man nord for Limfjorden, er der størst chance for at kunne kælke, da sneen bliver liggende længere. Bor man andre steder i landet, ja så skal man være hurtig på aftrækkeren«, siger Frank Nielsen.

Snebygerne forventes primært at ramme Nord- og Østjylland samt dele af Fyn og Sjælland.

Foto: RASMUSSEN PER/POLFOTO

Chance for (lille) ekstranummer

Der er en lille chance for, at det sner igen på søndag, men det vil i så fald kun være i de allermest nordlige egne.

»Vejret er lidt interessant dén dag, så vi ved ikke endnu, til hvilken side udfaldet af vejret bliver«, siger Frank Nielsen.

I resten af landet vil det varmere vejr melde sin ankomst natten til lørdag, hvor temperaturerne vil ligge mellem nul og tre grader, og sådan vil det være det næste stykke tid.

»Vi vender tilbage til en lidt kedelig dansk vinter, dog ikke så mild, som den vi så tidligt i december. Alligevel vil det stadig være frostklart ind imellem, så et par enkelte stjerneklare nætter, det kan vi da se frem til«, siger Frank Nielsen.

Foto: RASMUSSEN PER/POLFOTO

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce