Danmark. Slagelse Sygehus, der i går aftes var ramme om ballade, da ophidsede pårørende tørnede sammen med personale og politi..
Foto: LINDA JOHANSEN (arkiv)

Danmark. Slagelse Sygehus, der i går aftes var ramme om ballade, da ophidsede pårørende tørnede sammen med personale og politi..

Danmark

»Vi ved ikke, om der er sket en misforståelse eller en brist i kommunikationen«

En 43-årig kvinde og en 27-årig mand er sigtet efter uroligheder i Slagelse i aftes

Danmark

Det var en usædvanlig onsdag aften på Slagelse Sygehus i aftes.

Omkring klokken 19.28 trængte en gruppe på 25-30 personer med anden etnisk baggrund end dansk ind på sygehuset, fordi de ville besøge en svært syg patient, der var døende.

Her bad personalet gruppen af pårørende om at dele sig op i mindre hold, der på skift kunne besøge den døende mand.

Denne opfordring skabte forvirring og vrede i gruppen, som efterfølgende forstyrrede andre patienter på afdelingen og opførte sig truende og aggresivt over for medarbejderne på sygehuset.

»Vi ved ikke, om der er sket en misforståelse eller en brist i kommunikationen, men det gjorde, at medarbejderne, omkring 5-6 personer, følte sig truet på grund af den aggressive adfærd og derfor valgte at ringe til politiet«, siger Vagn Bach, vicedirektør på Slagelse Sygehus.

Personalet søgte tilflugt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen om tumult fra personalet på sygehuset klokken 19.30 onsdag.

Da politiet nåede frem til sygehuset, begyndte den store gruppe af mennesker at blive aggressive over for betjentene. De udsendte politifolk valgte derfor at gå til modangreb på gruppen og forsvare sig med knipler.

De ansatte på afdelingen søgte tilflugt i et personalerum på sygehuset. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge politiet bestod den store gruppe af pårørende til den døde mand, der trængte ind på Slagelse Sygeshus, af både mænd og kvinder.

»De her nære pårørende kom i større grupper, end vi ser i andre sammenhænge. Jeg vil dog sige, at jeg har været læge i mange år og oplevet sådan nogle situationer før. Blandt nogle samfundsgrupper og blandt folk med anden etnisk baggrund er der en kultur, hvor der nogle gange er mange pårørende, der tropper op. Men jeg har altså også oplevet noget lignende under rockerkrigen, hvor vi skulle holde Bandidos og Hells Angels ude af sygehuset«, siger Vagn Bach.

Han fortæller videre, at det vakte yderligere vrede i den forsamlede gruppe, at politiet blev tilkaldt.

»Der opstod håndgemæng mellem politiet og gruppen, og det er altså sjældent, at et sygehus tilkalder politiet«.

Anholdt på skadestuen

Efter hændelsen onsdag aften blev de pågældende medarbejdere på Slagelse Sygeshus sendt hjem.

Samtidig stak en del af folkene i gruppen af pårørende af fra politiet. Andre i gruppen bevægede sig mod skadestuen på sygehuset. Her ville de gerne have behandling, men i stedet lykkedes det politiet at anholde en del af medlemmerne af gruppen.

Kort efter opdagede betjentene, at der var blevet smadret en rude på en politibil. Efterfølgende blev en 43-årig kvinde og en 27-årig mand, der bor i nærområdet, sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden. De blev dog begge løsladt, da de var blevet afhørt af politiet.

I løbet af dagen i dag får medarbejderne på sygehuset en debriefing på hændelsen, hvor situationen omkring tumulten vil blive analyseret.

»Det her er en psykisk stor belastning for medarbejderne. Vi tager dem nu ind og tilbyder dem psykologhjælp«, siger vicedirektøren på Slagelse Sygehus.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce