Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Slut. Der bliver ingen cirkus fra familien Benneweis i 2016, men måske i en ny form igen i 2017. Arkivfoto af Diana Benneweis.
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Slut. Der bliver ingen cirkus fra familien Benneweis i 2016, men måske i en ny form igen i 2017. Arkivfoto af Diana Benneweis.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cirkus Benneweis stopper: Nul forestillinger i 2016

Cirkus Benneweis lukker efter 128 år og giver ikke forestillinger i 2016, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En æra er slut.

Det gamle Cirkus Benneweis sætter sine forestillinger på pause efter 128 år, og hverken klovne, akrobater eller heste kommer i manegen i 2016, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden 1887 har Cirkus Benneweis ellers turneret uafbrudt hvert år med dyr og artister, men flere økonomisk hårde år sætter en stopper for en ny sæson.

Det hæderkronede gamle cirkus lukker i sin nuværende form, men kan genopstå i fornyet form i 2017, skriver avisen.

Diana Benneweis, som siden 1993 har været direktør for Cirkus Benneweis og gav tøjlerne videre til sine børn Nadia og Dawid Benneweis for et år siden, sætter ord på beslutningen:

Nye planer

»Vi var enige om, at hvis sæsonen 2015 ikke gav det nødvendige resultat og et overskud, så ville vi ikke turnere i 2016. Vi ville stoppe, mens legen var god«, siger Diana Benneweis fra cirkusdynastiet til Frederiksborg Amts Avis.

Cirkus Benneweis' vinterkvarter i Dronningmølle har været sat til salg siden efteråret 2015.

Nadia og Dawid Benneweis arbejder allerede nu på et nyt koncept, som tager afsæt i Benneweis' stolte cirkustraditioner, nostalgi og kvalitet, men udfordrer den gængse opfattelse af cirkus.

De mere præcise planer holdes indtil videre internt i familien.

Intet andet cirkus i verden har i den samme families eje turneret så længe som Cirkus Benneweis.

Starten i 1887 omfattede foruden Gottfried og Marie Binneweis, som familien hed dengang, også nogle geder, duer og høns.

Fra midten af 1900-tallet voksede Benneweis i både anseelse og størrelse til Nordens største cirkus under ledelse af Eli Benneweis med blandt andet løver, tigre og bjørne i manegen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden