Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Markant flere uledsagede flygtningebørn i Danmark

Unge drenge fra Syrien, Afghanistan og Eritrea kommer i stigende tal alene til Danmark, skriver DR.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af uledsagede børn, der søger asyl i Danmark, er steget drastisk, skriver DR Nyheder .

De foreløbige tal fra november og december sidste år viser ifølge DR, at der ankom henholdsvis 480 og omkring 350 uledsagede flygtningebørn. Det foreløbige tal for den første uge af januar er omkring 80.

Niels Svankjær Christiansen, der er udviklingskonsulent i Dansk Røde Kors med ansvar for uledsagede flygtningebørn, fortæller, at Røde Kors netop nu mærker det voldsomme tryk på systemet omkring børnene:

»Det er en markant forøgelse af børn på flugt, som vi ser i de her år. Det er ofte unge drenge fra Syrien, Afghanistan og Eritrea. Vi har i øjeblikket den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig, og at der kommer så mange uledsagede har helt klart noget at gøre med de konflikter, som vi ser udspille sig«.

Kommer uden papirer

Lige nu kommer der ifølge DR hver måned ligeså mange flygtningebørn under 18 år alene til Danmark, som der gjorde hvert år i 2011, 2012 og 2013.

Regeringen har lige nu særlig fokus på stigningen, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til DR.

Blandt andet fordi uledsagede børn typisk kommer uden id-papirer, og med den svenske id-kontrol ikke kan komme ind i Sverige.

»Som det er nu, kan vi godt klare andelen af uledsagede flygtningebørn, som vi får til Danmark, men det er noget af det, som er med til at presse systemet, fordi det er så krævende«, siger ministeren.

OMKOSTNINGERNE:

»Så det er en stor og omkostningsfuld opgave, men man må også sige, at når man har med børn at gøre, der kommer hertil uden forældre, så skal vi altså tage os rigtig godt af dem«, siger hun.

Hun afviser samtidig, at der er behov for yderligere handlingsplaner for de mange uledsagede flygtningebørn.

- Der bliver allerede taget særlige hensyn til de her børn. De bor særlige steder, og der er lang større pædagogisk og psykologisk opbakning omkring dem.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden