Frifindes. Misbrugseksperten Henrik Rindom bliver frifundet for voldsanklager i forbindelse med en sag om institutionen Solhaven.
Foto: Olesen Peter Hove

Frifindes. Misbrugseksperten Henrik Rindom bliver frifundet for voldsanklager i forbindelse med en sag om institutionen Solhaven.

Danmark

Solhaven: Læge bliver frifundet for voldsanklager

Læge Henrik Rindom kaldte de ansatte på det socialpædagogiske opholdssted Solhaven »voldelige«, efter at de var blevet frifundet for det. Det måtte han godt, fastslår retten nu.

Danmark

Læge med speciale i unge og misbrug, Henrik Rindom, er blevet frifundet for at have kaldt tolv ansatte på det socialpædagogiske opholdssted Solhaven voldelige overfor de unge.

Jeg går på knæ og siger undskyld og trækker det 100 procent tilbage

Solhaven-folkene har ved byretten i Aalborg tabt den injuresag, de sidste år rejste mod den kendte læge, som sidste år i Politiken sagde, at »jeg vil fastholde, at Solhavens ansatte var voldelige« mod de unge - på trods af af, at de ansatte efter fire års efterforskning og retssag tidligere på året var blevet pure frikendt for netop vold.

Henrik Rindom fastholdt sin påstand, indtil Solhavenfolkene truede med injuriesagen. Så krøb han pludselig til korset sidste sommer:

»Jeg går på knæ og siger undskyld og trækker det 100 procent tilbage«, lød det nu i Politikens spalter fra Henrik Rindom, der nu ikke kunne afvise, at der kun havde været tale om »rimelig tvang« på Solhaven. Og han kunne nu »godt se, at mine argumenter for vold ikke er er stærke nok«.

Solhaven er uforstående

Solhavens leder, Søren Virenfeldt, står uforstående overfor landsrettens accept af, at »man kan undsige en klar dom på den måde».

Han vil nu læse dommens begrundelse, før han tager stilling til, hvad der videre skal ske. Men Søren Virenfeldt mener ikke, at Henrik Rindoms undskyldning kan tjene som redningskrans for ham.

»Den kom jo først efter at vi havde stævnet ham. Kan man virkelig modsige en dom så kraftigt, og så trækkle det tilbage, når man bliver bange for konsekvenserne - og slippe fra det?«, spørger Søren Virenfeldt.

Solhaven måtte lukke på grund af den langvarige politiefterforskning og retssag, men Søren Virenfeldt har sidste efterår startet et nyt Solhaven 2 med den samme pædagogik. Den går blandt andet ud på, at unges destruktive adfærd stoppes ved konfrontation og fastholdelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce