Fængslet. En 15-årig pige er ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet i 26 dage på et grundlag, der ikke er offentligt kendt. Hendes sag er blevet mørklagt, og der er derfor meget få bekræftede informationer om sagen.
Foto: Per Rasmussen

Fængslet. En 15-årig pige er ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet i 26 dage på et grundlag, der ikke er offentligt kendt. Hendes sag er blevet mørklagt, og der er derfor meget få bekræftede informationer om sagen.

Danmark

15-årig pige er varetægtsfængslet i 26 dage

Dommer i Holbæk har varetægtsfængslet pige i »alvorlig sag« for dobbeltlukkede døre.

Danmark

En 15-årig pige er ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet til 9. februar. Hun skal desuden 12 dage i isolation.

Pigen blev anholdt i går på sin bopæl i Kundby ved Holbæk efter en dramatisk dag, hvor bombeeksperter fra Forsvaret og kriminalteknikere ransagede hendes bopæl i flere timer.

Lige siden har politiet holdt kortene tæt til kroppen.

Ved dagens retsmøde begærede anklageren såkaldte dobbeltlukkede døre, så end ikke sigtelsen mod den 15-årige kunne komme til pressens og offentlighedens kendskab.

Alvorlig sag blev mørklagt fra starten

Anklageren fastslog, at det var en sag af »betydelig alvor«, og at det endnu ikke vides, om der er andre involverede i sagen. Han mente derfor, at sagen måtte mørklægges.

»Bliver der ikke lukkede døre, vil der i alvorlig grad komme oplysninger, der kan komprimittere sagens videre forløb«, sagde Peter Rostgaard Ahleson, der er senioranklager ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Et argument, pigens forsvarsadvokat var enig i.

Under første del af grundlovsforhøret var salen propfyldt med journalister og andre tilhørere. Trods det store publikum bag sig virkede pigen fattet. Hun kiggede lige frem for sig og svarede kortfattet på dommerens spørgsmål.

Varetægtsfængslet på ukendt grundlag

Dommeren i Holbæk accepterede anklagerens ønske om dobbeltlukkede døre. De mange tilhørere, der var mødt op i retten i dag, måtte efterfølgende rømme lokalet.

Af denne grund kan det ikke siges med sikkerhed, hvad sagen mod den unge pige handler om, eller hvilke beviser, anklageren præsenterede under det fire timer lange retsmøde.

Pigen gik altid med hætte og hovedet vendt nedad. Hun var meget indelukket.

Anklager Peter Rostgaard Ahleson var desuden meget lidt meddelsom, da TV2 News mødte ham foran Retten i Holbæk. Her nøjedes han med at konstatere, at retten havde fulgt den påstand, han havde fremsat under grundlovsforhøret.

Pigen holdt sig for sig selv

Pigen kom til Kundby sammen med sin familie for et halvt år siden. Naboer fortæller til Politiken, at familien har holdt sig meget for sig selv, og pigen har heller ikke gjort meget væsen af sig ind til nu.

»Hun gik altid med hætte og hovedet vendt nedad. Hun var meget indelukket, selv om vi bød hende velkommen til byen. Familien så vi sjældent i haven«, siger en af naboerne.

Familiens hus, der i går var omringet af politi og bomberyddere, virkede under dagens retsmøde anderledes fredeligt. Politibånd og betjente har forladt stedet, og nedrullede persienner skærmer husets beboere fra pressen udenfor. De havde ingen kommentarer til Politiken.

Det massive fokus, som landets medier har rettet mod den lille sjællandske landsby, kan mærkes i byen. Det fortæller en af pigens naboer.

»Normalt er vi jo vant til, at det er her kragerne vender. Det er meget nyt for os, at man pludselig sender nyheder herfra«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce