Dommer mørklægger »alvorlig sag« mod 15-årig pige

Efter politiaktion i går med bombeeksperter fremstilles pige i Retten i Holbæk bag dobbeltlukkede døre.

Danmark

Det er en sag af »betydelig alvor«, fastslår anklageren i en sag mod en blot 15-årig pige, som politiet og Retten i Holbæk har valgt at mørklægge.

»Det kan ikke vides, om der er andre implicerede«, siger han ved indledningen af det retsmøde, der skal tage stilling til, om hun skal fængsles.

Både anklageren Peter Rostgaard Ahleson og hendes forsvarer Jørgen Spilcker krævede, at retsmødet behandles bag såkaldt dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at selv den nøjagtige sigtelse mod hende holdes hemmelig.

Pressen advarede mod kravet og pegede blandt andet på, at det kan være mytedannende, når en sag af den karakter føres i strid med det overordnede princip om offentlighed i retsplejen.

For anklagemyndigheden var hensynet til efterforskningen imidlertid afgørende:

»Bliver der ikke lukkede døre, vil der i alvorlig grad komme oplysninger, der kan komprimittere sagens videre forløb«, replicerede Peter Rostgaard Ahleson, der er senioranklager ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Bopæl ransaget af bombeeksperter

Dommeren valgte derefter at sende tilhørerne ud, mens hun blev orienteret om sagens indhold og fik de oplysninger, anklagemyndigheden gerne vil undgå, at offentligheden får kendskab til.

Det skete i en propfyldt retsal i Holbæk. Interessen for retsmødet var fra begyndelsen så stor, at retten måtte skaffe ekstra stole til lokalet.

Blandt tilhørerne var tre repræsentanter for de sociale myndigheder i Holbæk Kommune.

Pigen blev anholdt i går klokken 12.30, hvor politiet og bombeeksperter fra forsvaret ransagede hendes hjem i den lille by Kundby lidt uden for Holbæk.

Efterfølgende var politiet yderst fåmælte om formået med politiaktionen, og hvad resultatet af den havde været. Først til formiddag bekræftede politiet, at »en person« var anholdt, og at vedkommende ville blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på at få personen varetægtsfængslet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce