Borgmesterjagt. Venstretilhængere i byen, der er kendt for festivallen Smukfest, må nu kigge sig om efter en ny borgmesterkandidat.
Foto: FALS SIMON

Borgmesterjagt. Venstretilhængere i byen, der er kendt for festivallen Smukfest, må nu kigge sig om efter en ny borgmesterkandidat.

Danmark

V mangler borgmesterkandidat i Skanderborg: Tre sjællandske dagpengemodtagere og en vejlenser søgte

Venstre i Skanderborg søgte ny borgmesterkandidat i avisannonce, men ingen skanderborgensere søgte tjansen.

Danmark

Om den seneste tids medlemsflugt fra Venstre har betydet, at partiet nu må tage drastiske midler i brug for at besætte vigtige poster er uvist. Men sikkert er det, at Venstres forsøg på at finde Skanderborgs næste borgmester ved hjælp af en jobannonce ikke gav pote.

Stillingsopslaget, der for et par uger siden blev slået op i Uge-Bladet Skanderborg, affødte nemlig kun fem ansøgninger.

Tre af dem var fra sjællandske dagpengemodtagere, der oplyste, at de kun søgte 'stillingen', fordi de som dagpengemodtagere skal sende to ansøgninger afsted om ugen. Den fjerde ansøger var en aahusianer, der blot ville udtrykke sin utilfredshed med politik, mens den femte var fra Vejle. Det fortæller formand for Venstres Kommuneforening, Jens Erik Sørensen, på dagen, hvor der var ansøgningsfrist.

Ansøgerfeltet bød ikke på en ny borgmesterkandidat, for skal man være kandidat for Venstre, skal man ifølge partiets vedtægter være bosat i kommunen.

»Der er jo ikke nogen, som rykker rundt på sin folkeregisteradresse på fire uger for at stille op som borgmesterkandidat«, siger Jens Erik Sørensen.

Borgmesterjagt fortsætter på traditionel vis

Formanden er dog ikke skuffet over den tynde ansøgerbunke:

»Nej, det er jeg dybest set ikke. Det at rekruttere personer, som vil involvere sig og yde en relativ stor tidsindsats i lokalpolitik, de hænger ikke på træerne. Det er et af de vilkår, vi har vist med annoncen – der skal ydes en stor indsats og dvs. honoraret er ganske beskedent«, siger han.

Jens Erik Sørensen er heller ikke bange for, at Venstre med de få ansøgere vil blive til grin.

»Det er jo en åben proces, at vi skal have fundet en borgmesterkandidat her i marts måned, og så i stedet for at skrive en helt almindelig kedelig mail, så lavede vi annoncen og satte den i vores to lokalaviser her i Skanderborg. Men tilsyneladende har vi ramt en eller anden nyhedsinteresse, så pludselig blev det landsdækkende«, siger han.

Jagten på Venstres næste borgmesterkandidat fortsætter nu på mere traditionel vis:

»Vi holder bestyrelsesmøde i næste uge og så tager vi en snak om, hvad vi gør der. Nu retter vi blikket mod de politisk mest aktive og tager en snak med byrådsmedlemmerne om, hvad deres planer for fremtiden er«.

Under overskriften »Venstre i Skanderborg søger borgmesterkandidat«, står der blandt andet, at partiet søger en person, som er »klar til at tage førertrøjen i Venstres valgkamp frem mod kommunalvalget i 2017«. Ved kommende skal desuden være »politisk tænkende, visionær og udviklende i tanke og handling, og har en liberal tilgang til samspillet mellem kommune og borgere«.

Partiet tilbyder ingen løn, men til gengæld fuld opbakning fra partiets medlemmer og et organisatiorisk bagland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce