kONFRONTATION. Politiet var talstærkt til stede under dagens demonstration arrangeret af den islamkritiske organisation For Frihed, som blev mødt af moddemonstranter.
Foto: Anthon Unger/Polfoto

kONFRONTATION. Politiet var talstærkt til stede under dagens demonstration arrangeret af den islamkritiske organisation For Frihed, som blev mødt af moddemonstranter.

Danmark

To anholdte efter uro ved islamkritisk demonstration

Politiet lagde sig imellem demonstranter og moddemonstranter på Axeltorv, hvor to blev anholdt.

Danmark

Det lykkedes den islamkritiske organisation For Frihed at afholde taler sent lørdag eftermiddag på Axeltorv i København.

Inden talerne blev holdt, mødte For Frihed dog massiv modstand fra en næsten dobbelt så stor moddemonstration, der gjorde stemningen på stedet særdeles anspændt.

Det var foreningen Demos, der havde opfordret til moddemonstrationen.

Politiet måtte lægge sig imellem de to demonstrationer, og det førte til flere anholdelser.

»Vi har to anholdte indtil videre, den ene for noget gadeorden, den anden for noget mulig vold«, siger pressekoordinator i Københavns Politi, Allan Wadsworth-Hansen, om urolighederne.

Kort før klokken halv fem fik politiet opløst moddemonstrationen, og den planlagte demonstration blev hurtigt afviklet med politiets hjælp.

»Vi gør, hvad vi kan for at sikre, at folk kan få lov at demonstrere, som de nu engang har ret til«, siger Allan Wadsworth-Hansen.

'Smågnidninger'

Til trods for den anspændte stemning, hvor politiet hævede kniplerne og anholdt to, mener politiet ikke, at situationen har været ude af kontrol.

»Det er gået forholdsvis roligt på trods af 'smågnidninger'«, siger Allan Wadsworth-Hansen.

Der var omkring 100 personer, der deltog i den planlagte islamkritiske demonstration, mens omkring 200 moddemonstranter også mødte op.

Demonstrationen startede omkring klokken 15.00 på Axeltorv, men bevægede sig siden ned ad Vesterbrogade, rundt om Skt. Thomas Allé, tilbage af Gammel Kongevej for så at ende på Axeltorv igen.

Gruppen med den planlagte demonstration gik tidligere under navnet Pegida DK, men har nu skiftet navn til For Frihed.

Ved lørdagens demonstration havde For Frihed inviteret briterne Stephen Lennon, Anne Marie Waters og Paul Weston til at tale.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce