GÅBEN. En gruppe flygtninge begyndte at gå op ad motorvej E45 i Sønderjylland i august.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

GÅBEN. En gruppe flygtninge begyndte at gå op ad motorvej E45 i Sønderjylland i august.

Danmark

Udenlandske medier om frikadelle-gate, smykker og nazisme

Heftig debat om Danmarks omdømme i udlandet. Mandag skal regeringen forsvare sin politik i Bruxelles.

Danmark

Danmark har på det seneste fået mere end normal opmærksomhed i de udenlandske medier, hvor flere af de seneste asylstramninger har skabt internationale overskrifter.

I morgen skal udenrigsminister Kristian Jensen (V) og Udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Europaparlamentet for at forklare Danmarks asylpolitik.

Politiken har samlet en række citater fra flere store udenlandske medier om flygtninge, frikadeller og smykker.

  • Washington Post om flygtninge, som begyndte at forlade Danmark på gåben:

»Danmark har længe været et foregangsland. Nogle af de politiske initiativer har lydt mere som fiktion end virkelighed og for godt til at være sandt. Landets uddannelsessystem, for eksempel, giver alle danske studerende en månedlig ydelse på omkring 900 dollars.

Men der er en anden side til Danmark. Det er også et land, som syriske flygtninge vil forlade så hurtigt som muligt, også selvom det betyder, at de skal gå til grænsen«.

Artiklen fortsætter:

»Indtil for nyligt markedsførte København sig selv som tolerant og venlig overfor udlændinge med brugen af sloganet cOPENHAGEN. Disse dage vil mange udlændinge nok ikke være af samme opfattelse«.

  • The Independent om Støjbergs flygtningeannoncer i de libanesiske aviser:

Denne nyhed blev blandt andet omtalt i The Daily Telegraph, Aftonbladet, BBC News, The Washington Post og The Wall Street Journal.

The Independent skriver:

»Den danske regering har placeret annoncer i et antal libanesiske aviser. Reklamen bærer et usagt, men alligevel umiskendeligt budskab: Lad være med at komme til Danmark« .

  • The Daily Beast om Støjbergs flygtningeannoncer i de libanesiske aviser:

»Fair, måske i en mærkelig verden, hvor tyveri er okay. Lovforslaget, hvorvidt det i sidste ende går igennem eller ej, rejser spørgsmålet om, hvorvidt visse europæiske lande virkeligt synes, at det er okay, at gentage den nazistiske tilgang til indvandring, hvor konfiskering af værdigenstande var praksis«.

  • Der Spiegel omFrikadelle-gate i Randers:

»Den danske by Randers vil sætte grænser for muslimer og har beordret offentlige institutioner til at sætte svinekød på menuen«.

Også australske ABC News skriver om frikadellesagen:

»Dansk by gør svinekød obligatorisk og tilfredsstiller anti-islamisk lobby«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce