Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Restaurationstalsmand mener, at Københavns Kommunes forslag om at gå undercover mod diskrimination i nattelivet er helt ude af proportioner.
Foto: Ditte Holm Lysgaard (arkiv)

Restaurationstalsmand mener, at Københavns Kommunes forslag om at gå undercover mod diskrimination i nattelivet er helt ude af proportioner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Natklubber: Kommunen overreagerer

Direktør for natklubber mener, at borgmester overdriver problemer med diskrimination.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er en overreaktion, at Københavns Kommune vil få unge til at gå undercover i nattelivet for at tjekke, om dørmænd forskelsbehandler i døren. Det mener Adam Falbert, adm. direktør i Restaurations Kompagniet, der ejer og driver 15 barer og diskoteker i København.

»Én diskriminationssag er selvfølgelig én for meget, men fakta er, at der ifølge kommunens egne tal næsten ikke har været nogen politimæssige diskriminationssager, så kommunens fokus på diskrimination er blæst helt ud af proportioner«, siger Adam Falbert, der også er talsmand for natafdelingen i brancheforeningen Danmarks Restauranter og Cafeer.

FRA ARKIVET

Diskoteksejerens udmelding kommer i kølvandet på, at Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester har lagt op til en ny handleplan mod diskrimination. Der er afsat 4,9 millioner kroner til planen i 2016, og et af hovedpunkterne er, at kommunen vil dokumentere, hvor forskelsbehandlingen finder sted.

Hvis man tænker på, hvor mange millioner mennesker der går i byen i København, er 19 anmeldelser på halvandet år jo et meget lille antal

Mellem 1. januar 2014 og 30. juni 2015 har der været 19 anmeldelser til Københavns Politi om diskrimination, og der blev udstedt 2 bøder.

»Hvis man tænker på, hvor mange millioner mennesker der går i byen i København, er 19 anmeldelser på halvandet år jo et meget lille antal«, siger Adam Falbert.

Flere tilfælde end 19

Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), der står i spidsen for den nye handleplan, er bekymret over Restaurations Kompagniets udmelding.

»Hvis de ikke vil anerkende, at diskrimination er et problem, bliver det endnu sværere at komme det til livs«, siger Anna Mee Allerslev.

Ifølge hende er der flere tilfælde end de 19 anmeldte, da det langtfra er alle, der anmelder det.

»Det kan være svært at finde ud af, hvordan man gør, det er ydmygende og tabubelagt«, siger hun.

Fordi det er få, der anmelder diskrimination, har Københavns Kommune lavet en smartphone-app, Stemplet, hvor borgere kan registrere episoder om forskelsbehandling. Der er registreret 111 tilfælde af diskrimination i nattelivet fra oktober 2014 og et år frem.

FRA ARKIVET

Adam Falbert anerkender, at der kan være flere tilfælde af diskrimination end 19, men mener, at ressourcerne skal bruges anderledes.

»Der er sikkert nogle sager, der ikke bliver anmeldt, men jeg ser hellere, at ressourcerne bliver brugt på brede kampagner for bedre opførsel i byen eller på tryghedsgrupper fra politiet, så dørmændene vil få mere overskud til at undgå de forkerte beslutninger i døren«, siger Adam Falbert.

Ifølge Anna Mee Allerslev er det ikke enten-eller, og hun håber, at branchen vil samarbejde.

»Hvis der ikke er et problem, burde de ikke have noget imod testene. Jeg håber, at de vil være en konstruktiv medspiller«, siger Anna Mee Allerslev.

»Jeg er i hvert fald meget åben over for at finde fælles løsninger på det her«, siger hun.

Der skal stemmes om handleplanen i beskæftigelses- og integrationsudvalget i aften.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden