Blokade. Flere hundrede taxachauffører planlægger at lamme trafikken i København her til aften, skriver brancheforening i pressemeddelelse.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Blokade. Flere hundrede taxachauffører planlægger at lamme trafikken i København her til aften, skriver brancheforening i pressemeddelelse.

Danmark

Taxakonflikt: Flere hundrede taxaer vil lamme trafikken i København i aften

Københavnske taxachauffører vil blokere Kongens Nytorv på grund af utilfredshed med Uber.

Danmark

Siden den kontroversielle mobilapp Uber gjorde sit indtog på det danske marked, har de danske taxachauffører gjort meget for at få gjort Uber-kørsel forbudt, som den allerede er blevet i en række andre europæiske lande.

Og nu spidser taxakrigen for alvor til i København. I hvert fald ifølge en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, som bebuder, at mellem 300 og 500 taxachauffører vil blokere trafikken i indre by i aften, i protest mod at politiet ikke sætter ind overfor Uber-kørsel.

11. februar 2016PRESSEMEDDELELSE FRA TiDTaxikrigen eskalerer, gadekampe kan ikke udelukkes.Scenarier som set i...

Posted by Taxiførere i Danmark on Wednesday, February 10, 2016

Blokaden finder sted kl. 21 på Kongens Nytorv i det centrale København. Søren H. Nicolaisen, der er formand for organisationen Taxiførere i Danmark, forklarer til Politiken, at målet er at skabe en trafikprop i en til to timer.

Ifølge Søren H. Nicolaisen er det en voksende frustration blandt chaufførene, der har resulteret i aftenens protesthandling.

SE GRAFIK

»Chaufførerne begynder at kunne ane en fyreseddel for næsen af dem, fordi mere af trafikken går over til Uber. Og det er jo i sig selv en voldsom besked. Uber agerer uden for loven, og det frustrerer mange af vores chauffører, at det snart ikke længere kan betale sig at følge loven«, siger Søren H. Nicolaisen til Politiken.

Søren H. Nicolaisen understreger, at det ikke er ham eller andre fra foreningens ledelse, der har taget initiativ til blokaden, men derimod chaufførerne selv.

Efterlyser handling fra politiet

I pressemeddelelsen skriver Taxiførere i Danmark blandt andet, at »gadekampe kan ikke udelukkes«, og at foreningen betragter mulighederne for at løse konflikten på demokratisk vis som »udtømte«.

»Vi opfordrer til at undgå vold, men indser, at skal en ændring af situationen komme, må der en markant anderledes holdning fra politi og retsvæsen til, NU!«, fortsætter pressemeddelelsen.

Ifølge Søren H. Nicolaisen tager foreningen dog afstand fra al vold og forklarer, at formuleringen i pressemeddelelsen skal forstås som en henvisning til tidligere hærværk begået mod taxaer af bagmænd, der ifølge Søren H. Nicolaisen har tilknytning til Uber.

»Vi kan godt møde provokationer fra Uber-chauffører, når vi retter fokus på, at de gør det uden tilladelse. Men der er ingen taxachauffører, der vil begynde at lave ballade«, forsikrer Søren H. Nicolaisen.

Han fastslår, at blokaden ikke handler om optrapning af konflikten, men at det udelukkende handler om at få politiet til at fokusere på problematikkerne med Uber.

LÆS DEBAT

»Det her er en lovlig branche, der er ved at blive bragt i knæ af nogle, der spiller uden for reglerne«, siger Søren H. Nicolaisen.

»Vi vil have handling fra politiet nu«, tilføjer han og fortæller, at Taxiførere i Danmark har anmeldt Uber for piratkørsel over 800 gange.

Landets største brancheorganisation for taxivognmænd, Dansk Taxi Råd, afviser overfor Ekstra Bladet at være involveret i aftenens blokering og anbefaler deres egne medlemmer ikke at deltage i protesten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce