Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DISKRIMINATION. Venstre, Konservative og Liberal Alliance blokerede i mandags for et forslag om at sende undercoveragenter i nattelivet. De ønsker i stedet mere samarbejde med politi, Natteravnene og diskoteksbranchen. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Borberg

DISKRIMINATION. Venstre, Konservative og Liberal Alliance blokerede i mandags for et forslag om at sende undercoveragenter i nattelivet. De ønsker i stedet mere samarbejde med politi, Natteravnene og diskoteksbranchen. (Arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgerlige: Politi og Natteravne skal hjælpe mod diskrimination

V, K og LA melder sig nu på banen med alternativer til de radikales forslag om undercoveragenter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Natteravnene skal ikke længere kun dele kondomer ud og skabe tryghed i nattelivet i København. De skal også hjælpe de unge, hvis de ikke bliver lukket ind på et diskotek og føler sig forskelsbehandlet på grund af deres etnicitet eller andre forhold.

Det foreslår Venstre, Konservative og Liberal Alliance som et af flere alternativer til de radikales forslag om at sende undercoveragenter ud i nattelivet for at afsløre og dokumentere diskrimination.

»Natteravnene har de unges fortrolighed, så det er oplagt at bruge dem som mægler mellem de unge og dørmændene«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der sidder i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune.

LÆS OM BORGMESTERENS FORSLAG

De borgerliges forslag kommer, efter at de i mandags blokerede for et af forslagene i en større handleplan mod diskrimination. Her havde integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) stået i spidsen for, at kommunen skal uddanne unge til at gå undercover i nattelivet for at tjekke, hvilke diskoteker der forskelsbehandler.

I stedet for at sende undercoveragenter i byen vil V, K og LA samle parterne i nattelivet - politiet og brancheforeningerne - til en dialog om større fokus på diskrimination samt invitere Natteravnene til en snak.

Vi kan se i vores statistikker, at diskrimination stortrives i nattelivet, så dialog med nattelivets aktører og kampagner om anmeldelse gør ikke en tilstrækkelig forskel

»Vi vil gerne tale med natteravnene om, at de kan tage diskussionen med de dørmænd, der har afvist nogle af de unge, og at de kan tale med de unge om, hvordan de kan anmelde deres oplevelse«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Erstatter ikke dokumentation

Cecilia Lonning-Skovgaard anerkender, at deres forslag ikke helt erstatter de radikales forslag om at skabe bedre dokumentation for, hvor og hvor ofte forskelsbehandling finder sted.

»Men vi er nok et andet sted end Anna Mee Allerslev. Vi vil fokusere mindre på at kortlægge problemets omfang og i stedet øge fokus på indsatsdelen«, siger hun.

LÆS MERE

Hun tilføjer, at der derfor også skal mere fokus på, hvordan unge kan anmelde diskrimination.

»Problemet er i høj grad, at man som ung indvandrer føler sig ekskluderet og magtesløs og måske ikke ved, hvordan man anmelder en episode«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Brug for nye tiltag

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev vil gerne gå i dialog med de borgerlige om at øge samarbejdet med politiet og de andre aktører i nattelivet, men er skeptisk over for effekten af det.

»Vi har i fem år haft alle mulige kampagner om diskrimination og gjort meget for at få de unge til at anmelde episoderne, men vi kan se i vores statistikker, at diskrimination stortrives i nattelivet, så dialog med nattelivets aktører og kampagner om anmeldelse gør ikke en tilstrækkelig forskel«, siger Anna Mee Allerslev.

Der er derfor brug for nye tiltag, mener hun.

»Mange af de ting, de borgerlige foreslår, har vi allerede afprøvet, men det har ikke fået diskoteksejerne til at ændre adfærd. Vi er nødt til at gøre noget mere som by for at få ejerne til at tage diskrimination alvorligt«, siger Anna Mee Allerslev.

FRA ARKIVET

Mandag den 22. februar skal beskæftigelses- og integrationsudvalget diskutere forslagene nærmere og stemme på ny. Da midlerne til bekæmpelse af diskrimination er bundet op på en bred budgetaftale mellem venstrefløjen og højrefløjen i udvalget, skal de nå til enighed om en fælles handleplan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden