Danske mænd er fundet i god behold efter fjeldtur i Norge

De to danskere - far og søn - blev meldt savnet, da de ikke vendte retur onsdag som aftalt med familien.

Danmark

En 49-årig dansk mand og hans 20-årige søn er først på natten blevet fundet i god behold i et fjeldområde i Jotunheimen Nationalpark i Norge.

Danskerne var blevet meldt savnet af et familiemedlem i Danmark, efter at de ikke var vendt retur onsdag fra en skitur i fjeldet som aftalt.

En eftersøgning blev derfor onsdag aften sat i værk af det lokale Røde Kors, der kørte ud i fjeldet på snescootere for at lede efter danskerne.

»De er blevet fundet af Røde Kors' hold, der ledte efter dem på snescootere. De opholdt sig i noget, der hedder Gjendebu Turisthytte, hvor de havde søgt ly«, siger operationsleder Atle von Obstfelder fra Innlandet Politidistrikt til Ritzau.

»De havde brugt lidt længere tid på turen, end de havde regnet med. Derfor havde de søgt ly i hytten, som man kan låne en nøgle til«, siger han.

Dårlig dækning

De danske mænd havde forsøgt at kontakte familien i Danmark, men telefondækningen i området var for svag til, at de kunne opnå forbindelse.

»De vil gerne sove i hytten i nat, og så regner de med at vende tilbage til deres bil ved Bessheim i morgen, (torsdag, red.)«, siger Atle von Obstfelder.

Politiet oplyser, at de to danskere ikke var klar over, at de var meldt savnet, og at der var en eftersøgningsaktion i gang.

Jotunheimen Nationalpark er et af Nordeuropas største fjeldområder. Det ligger nordvest for Lillehammer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce