Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Venstre: Inspektør burde have stået frem tidligere

Hovedundersøgeren i 'Scandinavian Star' Flemming Thue Jensen får kritik for at have været passiv i 26 år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen stiller sig højst uforstående over, at der skulle gå 26 år, før den pensioneret skibsinspektør i Søfartsstyrelsen Flemming Thue Jensen stod frem med afgørende viden: At det var besætningsmedlemmer, der stod bag mordbranden på ’Scandinavian Star’.

Kritikken kommer, selv om Thue Jensen tilbage i 1990 ad to omgange gik til norsk politi og mundtligt fortalte dem om sin viden.

LÆS MERE

»Ja, det gjorde han mundtligt, men undskyld mig, hvis jeg havde viden om, hvem der havde forårsaget 159 menneskers død, så gik jeg ikke mundtligt til politiet og konstaterede, at der ikke skete noget i 25 år. Så gik jeg til pressen eller den ansvarlige minister, og så sendte jeg et brev til politiet«, siger Preben Bang Jensen, der holder fast i, at skibsinspektøren burde have fortalt offentligheden om sin viden på trods af, at Thue Jensen fik besked på kun at fortælle Sø- og Handelsretten om tiden op til hovedbranden, og dermed ikke om de efterfølgende to påsatte brande.

»Jeg forstår heller ikke, hvorfor man lader sit eget karriereforløb gå foran en opklaring af sådan en sag her. Han har været chef i Søfartsstyrelsen, og derfor havde han så meget mere grund til at delagtiggøre sin viden om en så alvorlig forbrydelse her. Så jeg kan ikke forstå, at han har forholdt sig passivt i 25 år«, siger Venstres retsordfører.

Hvorvidt den danske regering skal starte en uvildig undersøgelse af hele sagen, som Enhedslisten nu foreslår, vil Preben Bang Henriksen først tage stilling til, når eller hvis norsk politi foretager en afhøring af Flemming Thue Jensen.

LÆS MERE

»Det er meget belastende ting, han kommer med, fordi han faktisk ved, hvem brandstifterne er, og så skal politiet jo foretage sig noget, fordi vi har med en uopklaret forbrydelse at gøre. Bagefter må vi så tage stilling til, om der ske yderligere tiltag«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden