Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Vidne. Den forhenværende skibsinspektør Flemming Thue Jensen mener at kunne bevise, at to besætningsmedlemmer stod bag brandene på færgen Scandinavian Star. Brandene endte med at slå 159 mennesker ihjel.
Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN

Vidne. Den forhenværende skibsinspektør Flemming Thue Jensen mener at kunne bevise, at to besætningsmedlemmer stod bag brandene på færgen Scandinavian Star. Brandene endte med at slå 159 mennesker ihjel.

Danmark

Skibsinspektør vidner for kommission: »Jeg tror, sandheden kommer frem nu«

Flemming Thue Jensen har haft et »fantastisk møde« med leder af Scandinavian Star-kommission.

Danmark

Den forhenværende skibsinspektør Flemming Thue Jensen har fortalt, hvad han ved, til den norske kommission, som gransker myndighedernes efterforskning af brandene på skibet Scandinavian Star for 26 år siden.

Og han er umiddelbart lettet. Og glad.

»Nu kan sandheden komme frem i lyset, og det tror jeg på, at den vil gøre. Det er det eneste, der optager mig«, siger Flemming Thue Jensen ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Han mødtes i Oslo med kommissionens leder, Frank K. Olsen, i dag.

»Det var et fantastisk møde«, siger Flemming Thue Jensen.

Hævder to stod bag

159 omkom i flammerne på færgen tilbage i 1990.

En tragedie, som Flemming Thue Jensen var en af de første til at studere på nært hold, da han var blandt de første til at gå om bord på Scandinavian Star, efter brandfolk havde slukket den sidste af brandene.

Skibsinspektøren er overbevist om, at ulykken var påsat, nøje planlagt og udført af besætningsmedlemmer på Scandinavian Star. I søndags indviede Flemming Thue Jensen offentligheden i dele af sin private efterforskning og nogle af de beviser, som angiveligt peger på to skyldige besætningsmedlemmer. 26 år efter det, som er forblevet en uopklaret ulykke.

Nu kan sandheden komme frem i lyset, og det tror jeg på, at den vil gøre

LÆS HANS BERETNING

Han har nægtet at sætte navne på de mistænkte. Men over for kommissionen har Flemming Thue Jensen ikke holdt noget tilbage.

»I de lukkede samtaler med kommissionen kan jeg være meget mere specifik, og jeg kan sætte navn på mange ting, som jeg ikke kan sige offentligt«, siger han i dag.

Vil ikke tale med politiet

Det norske Storting har nedsat kommissionen, som kritisk gennemgår myndighedernes efterforskning.

Den 72-årige og pensionerede skibsinspektør har bebudet, at han nægter at lade sig afhøre af norsk politi.

»Jeg har ikke tillid til dem«, har forklaringen lydt fra Flemming Thue Jensen, der påstår, at han flere gange har gjort norsk politi opmærksom på beviser, som der ikke er blevet fulgt ordentligt op på.

Over for norske VG fortæller Terje Bechmann Dahl, efterforskningslederen ved norsk politi, dog, at de seneste dages afsløringer er nye for de norske myndigheder.

»At han i så lang tid har vidst, hvem gerningsmændene er, er ikke noget, norsk politi har været bekendt med«, siger Terje Bechmann Dahl.

»Det ønsker vi selvsagt at få noget mere at vide om«, tilføjer efterforskningslederen.

Indkaldes muligvis igen

Frank K. Olsen ønsker over for norske medier ikke at afsløre, hvad Flemming Thue Jensen har fortalt på mødet i dag.

Men den norske kommissionsleder vil ikke afvise, at skibsinspektøren skal afgive vidneforklaring over for hele kommissionen i den kommende tid.

EFTERLADT

»Vi er fortsat i gang med de indledende undersøgelser, som i hovedtræk drejer sig om at indsamle informationer, men alle oplysninger fra folk, som har kendskab til branden på Scandinavian Star, er interessante for os«, siger Frank K. Olsen.

»Derfor kan det blive aktuelt at indkalde Thue Jensen til et møde med hele kommissionen«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce