Kilde: DR1

Danmark

Dokumentar sår tvivl om lesbisk chikanesag i Mariager

Er Tulle Krøyer og hendes familie virkelig blevet udsat for chikane, spørger DR i aften.

Danmark

»Der er noget, der ikke stemmer«.

Sådan lyder det i indledningen til den dokumentar, Danmarks Radio sender i aften.

Programmet, der har fået titlen 'Løgn eller Chikane', handler om den hidtil mest omtalte sag om chikane mod homoseksuelle i Danmark. Om Tulle Krøyer og hendes kone, der efter eget udsagn blev udsat for massiv chikane i efteråret 2014 i den jyske by Mariager, hvor de boede.

Sagen rullede, da Tulle Krøyer i den lokale avis fortalte, at hendes familie havde fået op mod ti sedler i postkassen med henvisninger til Mosebøgerne. Derudover var familiens have blevet fyldt med madaffald og en seddel med ordene »I lever i SYND - FØJ«, og senere blev deres hus smurt ind i afføring, stod Tulle Krøyer frem og fortalte.

Sagde at hun var syg af kræft

Episoderne blev dækket massivt i både lokale og landsdækkende medier, der beskrev chikanen gennem interview med Tulle Krøyer, og sagen fra Mariager kom for alvor på alles læber, da 500 lokale, politikere og kendisser gik gennem byen i et mangfoldighedsoptog for at bakke familien op.

LÆS OGSÅ

Men nu sår DRs Dokumentar tvivl om, om chikanen overhovedet har fundet sted.

Journalisten bag programmet har været i kontakt med en række personer, der kender Tulle Krøyer fra tidligere og som tegner et billede af en kvinde, der har levet under flere forskellige navne og identiteter. De beskylder hende for at opdigte falske historier om sit liv og helbred.

»Jeg kender hende som Linda Krøyer Poulsen. Det eneste, jeg ønsker at bidrage med, er den erfaring, jeg har gjort med Linda, at hun ikke altid taler sandt«, siger en tidligere kollega Bente Nielsen i dokumentaren.

Fortalte veninde,at hun havde fået livstruende sygdom

En anden tidligere bekendt lærte Tulle Krøyer at kende som Hanne Marino, der sagde, at hun havde italiensk afstamning. De to blev kærester, og efter kort tid fortalte 'Hanne Marino', at hendes mor var kommet på sygehuset.

»Til sidst dør hun altså«, husker Anne Grethe Bytofte, at Tulle Krøyers alter ego 'Hanne Marino' fortalte.

»Hun skal begraves i Milano. Og hun tager derned med en kiste«, siger Anne Grethe Bytofte.

Kort tid efter fortalte 'Hanne Marino', at hun selv var blevet ramt af en livstruende sygdom.

»Hun skal så have kemo, og det vil de ikke give hende herhjemme, fordi hun har været involveret i en trafikulykke (...) Så hun vil tage til London«, fortæller Anne Grethe Bytofte i dokumentaren.

Fra London fortalte en dødssyg 'Hanne Marino', at hun lå på sit dødsleje, siger Anne Grethe Bytofte, der kort tid efter så sin nye kæreste i avisen. Denne gang som Tulle Krøyer, der havde været udsat for chikane i Mariager.

»Jeg bliver vildt ked af det, men hun fortrækker næsten ikke en mine«, fortæller Anne Grethe Bytofte om episoden, hvor hun opsøgte Tulle Krøyer i Mariager og konfonterede hende med, at hun hverken var syg eller havde en død mor.

For at virke interessant

Tulle Krøyer medgiver, at hun har talt usandt over for ekskæresten Anne Grethe Bytofte.

»Ja, men faktisk er det mest, hvad skal man sige, sådan meget basalt om at blive...virke interessant over for andre. Over for hende kvinden der«, forklarer Tulle Krøyer i dokumentaren.

Hun kan godt forstå, at man kan være i tvivl om, om hun er i stand til at holde sig til sandheden i chikanesagen. Men her har hun ikke løjet, siger hun.

»Ja, det er sket«, svarer hun, da journalisten spørger direkte til episoderne i haven og Tulle Krøyers udpegning af manden, der nu er sigtet i sagen for chikane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vi har store overvejelser, før vi vælger at bringe oplysninger, som er meget private

Det er journalist Søren Slumstrup, der står bag DR Dokumentaren. Han forklarer, at det hører til sjældenhederne at grave private historier frem fra fortiden, som han har gjort i dokumentaren 'Løgn eller Chikane'.

»Vi har store overvejelser, før vi vælger at bringe oplysninger, som er meget private. Mariager-sagen har haft stor offentlig interesse, og den langvarige sigtelse hænger nøje sammen med hovedvidnet, Tulle Krøyers, troværdighed«, siger han.

»Når vi ser, at hun på centrale punkter i chikanesagen ikke fortæller politiet sandheden, så finder vi det relevant at se på hendes troværdighed også i et bredere perspektiv«, siger Søren Slumstrup og henviser til, at Tulle Krøyer ifølge dokumenter offentliggjort i dokumentaren ikke fortæller politiet om sit kendskab til den mistænkte mands identitet, før hun udpeger ham i politiets fotoalbum.

»Havde politiet fået den rette information, ville fotoidentifikationen have været værdiløs«, siger Søren Slumstrup.

Politiken har forsøgt at få kontakt med Tulle Krøyer for at få en kommentar til sagen uden held. Til DR Nyheder skriver hendes advokat, at »min klient har allerede deltaget i et interview med DR til brug for udsendelsen og ønsker ikke herudover at bidrage med mere omtale af sagen eller andre af sine personlige forhold«.

Se mere om sagen i DRs Dokumentar på DR1 kl 20.45 i aften.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce