Uforsvarlig. Lars Søndergård er for anden gang på godt tre år blevet frataget retten til at virke som psykiater. »Lars Søndergård har i en række tilfælde ordineret på uforsvarlig måde og herved udgjort en ikke uvæsentlig fare for patientsikkerheden«, konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed.
Foto: Joachim Rode

Uforsvarlig. Lars Søndergård er for anden gang på godt tre år blevet frataget retten til at virke som psykiater. »Lars Søndergård har i en række tilfælde ordineret på uforsvarlig måde og herved udgjort en ikke uvæsentlig fare for patientsikkerheden«, konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed.

Danmark

Politikere om nu fyret psykiater: Vi har ikke kunnet stole på de svar, vi fik

Politikere i Region Sjælland fik bekymrede henvendelser om den omstridte psykiater Lars Søndergård, allerede kort tid efter at han var blevet ansat.

Danmark

Flere medlemmer af regionsrådet i Region Sjælland er utilfredse med den måde, som administrationsledelsen har håndteret hele sagen om den omstridte psykiater og overlæge, Lars Søndergård, på.

Tina Boel, der sidder med i regionsrådet for SF og derudover er medlem af rådets social- og psykiatriudvalg, fik allerede den 29. september 2014 en henvendelse fra ansatte, der var bekymrede over at skulle arbejde sammen med Lars Søndergaard. Han var kort forinden blevet ansat. Dagen efter - den 30. september 2014 - rejste hun første gang sagen på et møde i social- og psykiatriudvalget.

Jeg undrer mig over de svar, vi løbende har fået

»De ansatte var bekymrede for deres egen retssikkerhed i forbindelse med at følge hans ordination af medicin«, siger hun.

Efterfølgende spurgte hun efter eget udsagn til sagen »mindst fem-seks« gange på forskellige møder i Regionsrådet.

»Administrationsledelsen svarede konsekvent, at sikkerheden var i orden, fordi ledelsen havde lavet en ordning med, at Lars Søndergård blev holdt under supervision af en overlæge«, siger Tina Boel.

Afskediget

Som Politiken skriver søndag, er Lars Søndergård nu blevet afskediget, samtidig med at den overlæge, der skulle kontrollere ham, selv er sat under skærpet tilsyn. Det er sket, efter at Tilsynet for Patientsikkerhed har konkluderet, at patienterne på det lukkede afsnit i Slagelse er blevet behandlet med medicin i mængder og kombinationer, som har udsat dem for »unødig og i visse tilfælde alvorlig fare«.

Tina Boel er utilfreds med, at hun som politiker i Regionsrådet ikke har fået at vide af administrationsledelsen, at Lars Søndergård er blevet afskediget, men at hun skal høre det i medierne. Derudover mener hun, at hele sagen er meget alvorlig.

»Jeg undrer mig over de svar, vi løbende har fået af administrationsledelsen, når det nu viser, at sikkerheden ikke var i orden. Selv om der er udbredt mangel på psykiatere - særligt i områder som vores - så nytter det ikke, at man ansætter speciallæger, som ikke passer deres arbejde godt nok«, siger hun.

Anne Møller Ronex, der sidder i regionsrådet for Det Radikale Venstre, føler sig også tilsidesat. Hun har ligeledes tidligere spurgt til ansættelsen af Lars Søndergård.

»Når vi som politikere får at vide af administrationsledelsen, at Lars Søndergårds ansættelse er fagligt forsvarlig, fordi en overlæge superviserer ham, så er vi som politikere nødt til at stole på det. Derfor er det ikke ok, når det viser sig, at de forsikringer ikke er i orden. Det gør mig ærgerlig«, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Bredkjær, der er vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce