Holsteins Palæ i Stormgade i det indre København brænder. Kilde: Jens Dresling/Politiken.tv

Danmark

Brand i København: Historisk palæ står i brand

Brandvæsenet er rykket massivt ud til brand nær Rådhuspladsen.

Danmark

Et større område i hjertet af København er blevt afspærret.

Det skyldes en voldsom brand, der er brudt ud i Holsteins Palæ på adressen Stormgade 10. Branden har raset siden omkring klokken 04.10 i morges, og det har allerede skabt trafikale problemer.

»Det brænder fortsat i etageadskillelsen i bygningen. Det er det, vi forsøger at få slukket, men det vil tage lang tid. Stormgade er lukket, og det er noget rod i forhold til trafikken. Vi har omkring 50 mand dernede, så det er en pænt stor brand«, siger Mads Graversen, vagthavende operationschef i Hovedstadens Beredskab, til Politiken.

På Twitter skriver Københavns Politi:

»Stormgade spærres mellem Vester Voldgade og Fredriksholms Kanal. Brandvæsenet benytter området til opmarch. Find alternativ rute«.

Fortsat trafikale problemer

Mads Graversen fra Hovedstadens Beredskab bekræfter, at det er i det historisk palæ Holsteins Palæ, at det brænder.

»Det er et historisk palæ, der er ved at blive lavet om til luksusleljligheder. Vi ved ikke, hvor længe endnu, vi kommer til at arbejde dernede på at få branden slukket«, siger operationschefen.

Vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix, har overfor Ritzau uddybet, at der formentlig ikke bor nogen i lejlighederne på adressen, da disse altså er ved at blive renoveret.

Han opfordrer videre folk i bil til at finde en alternativ rute til arbejde mandag morgen, hvis de normalt kører igennem området omkring Stormgade.

Ifølge vagtchefen har beboerne i naboejendommen i Stormgade nummer 8 selv forladt deres lejligheder for at søge væk fra den voldsomme brand. Området omkring Vester Voldgade og Frederiksholm Kanal er fortsat afspærret.

Holsteins Palæ hed oprindelig Lützows Palæ. Hovedbygningen er opført i 1683-1687 og er ombygget til rokokostil ved Jacob Fortling i 1756.

Busruter omlagt

Movia oplyser endvidere, at en række busruter er omlagt som følge af branden i Stormgade:

Linje 1A kører anden rute mellem Hovedbanegården og Østerport

Linje 1A kører fra Tietgensgade ad H.C. Andersens Boulevard - Nørre Voldgade - Østervoldgade.

Linje 26 kører anden rute mellem Hovedbanegården og Østerport

Linje 26 kører fra Tietgensgade ad H.C. Andersens Boulevard - Nørre Voldgade - Østervoldgade.

Linje 9A kører i begge retninger ad Tietgensgade - H.C. Andersens Boulevard - Amager Boulevard - Ved Stadsgraven - Torvegade - Prinsessegade, i stedet for den normale rute ad Stormgade, Vindebrogade, Christiansborg og Christianshavn St..

Det betyder, at bussen ikke kører til stoppestedet Stormbroen, Nationalmuseet, Christiansborg, Børsen, Knippelsbro og Christianshavn St..

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce