0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udenfor 11: »Om to år har jeg 25-års jubilæum på kontanthjælp«

Mød Lonnie Meisler på 41, der fortæller om at være spastiker og enlig mor på kontanthjælp.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sofie Amalie Klougart
Foto: Sofie Amalie Klougart

Job. Lonnie Meisler har været i arbejdsprøvning 15 gange og er fundet uegnet hver gang. Hun har fået afslag på førtidspension og har om to år 25-års 'jubilæum' på kontanthjælp.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Jeg har cerebral parese – det vil sige, at jeg er spastiker.

Man kan ikke se eller høre det på mig. Men jeg har en hjerneskade. Jeg har svært ved at genkende folk og kan gå forbi mine egne børn på gaden, hvis jeg ikke lige ved, det er dem. Jeg har meget svært ved at finde rundt, og jeg har svært ved at bruge min højre side. Den er mest til pynt«.

»’Spasser’ er et ukvemsord. Som mongol og luder. Der er ingen, der har råbt spasser efter mig på gaden. Men mange ser ned på handikappede«.

»Jeg har to teenagebørn på 16 og 18. Det var hårdt, da de var små. Min mor har hjulpet mig meget. Vi boede hos hende, fra jeg blev alene, da den ældste var 3«.

»Min søn er lige flyttet, ellers ville det påvirke min boligsikring. Jeg er god til min økonomi og kan godt få det til at løbe rundt. Min boligsikring røg allerede ned, da han fyldte 18, men jeg havde ikke råd til, at den røg endnu længere ned. Det var noget rod. Vi besluttede, at han skulle flytte over til min søster«.

»Jeg lever af kontanthjælp. Jeg har været i 15 arbejdsprøvninger og har også taget hf og 10. klasse på VUC. Arbejdsprøvningerne har gang på gang vist, at jeg ikke kan håndtere et arbejde«.

»Jeg søgte førtidspension for otte år siden, men folk siger, der er alt for mange på førtidspension, som godt kunne arbejde«.

»Til arbejdsprøvninger bliver folk ofte sure, fordi de tror, jeg bare ikke gør mig umage. De forstår ikke, at der er rigtig mange ting, der er svære for mig«.

»At folk skal kunne se, hvor dårlig jeg er til noget – og at jeg skal blive ved med at prøve og fejle – det er utrolig hårdt. Hver tredje måned skal jeg op og forklare, hvad jeg har tænkt mig. Der er altid en trussel i brevet – i stemningen: Hvis ikke du kommer, tager vi dine penge«.